HUOM! Kevään 2021 uintiryhmät käynnistyvät viikolla 3, mutta poikkeuksellisesti. Katso alta tarkemmin:

  • Ylöjärven uintiryhmät toimivat muutoin normaalisti torstaisin, mutta uimahalliin pääsee vain uimarit. Koovee järjestää ryhmien vastaanoton ja henkilöstömme avustaa pukuhuoneilla pienimpiä lapsia.

  • Validian ryhmät toimivat normaalilla aikataululla, mutta paikka on vaihtunut toistaiseksi VARALAN URHEILUOPISTOON (Osoite Varalankatu 36).

  • Kaikki Tampereen uintikeskuksen (Kaleva) ryhmät on siirretty toistaiseksi Pyynikin uimahalliin maanantaille, keskiviikolle ja torstaille. Katso ryhmien aikataulut listalta: Pyynikin paletti nettisivuille pdf

 

Otamme toiminnassa huomioon lasten ja nuorten harrastustoimintaan määrätyt rajoitukset. Näillä toimilla etenemme viikko kerrallaan toistaiseksi. Palaamme normaaliin käytäntöön heti, kun tilanne ja rajoitukset sen sallivat.

Vesipeuhulat

Ryhmä on tarkoitettu 3-4-vuotiaille lapsille. Leikkien ja ratojen avulla totutellaan vesielementtiin, hengitykseen, kastautumiseen, kellumiseen ja liukumiseen. Kurssin tavoitteena on totuttaa lapsi veteen, antaa valmiudet uinnin oppimiselle sekä luoda ryhmätaitoja. Ryhmät ovat lapsi-vanhempi ryhmiä eli yksi aikuinen mukana altaassa jokaisella lapsella.

Paikkana Validia-talo Kissanmaalla ja hinta 195 €.

Vesitaiturit on 5-8 -vuotiaille lapsille suunnattua uintitoimintaa. Tavoitteena on, että vesitaiturit 3 -ryhmän jälkeen lapsi osaa hypätä isoon altaaseen ja uida 25 metriä.

Vesitaiturit on jaettu kolmeen tasoon; Vesikirppu, Vesikilpikonna ja Vesimyyrä.

Vesitaiturit 1:ssä (Vesikirppu) harjoitellaan veteen puhaltamista, suun kastamista veteen, kelluntaa, hyppyjä altaan reunalta lasten altaaseen, pallon kuljettamista, käsipohjaa sekä uintipotkuja.

Vesitaiturit 2:ssa (Vesikilpikonna) harjoitellaan kasvojen laittamista veteen, ilmakuplien puhallusta, sukeltamista, liukua, kelluntoja, hyppyjä rinnan syvyiseen veteen, pallon kuljettamista, etenemis vatsallaan tai selällään sekä delfiinihyppyjä.

Vesitaiturit 3:ssa (Vesimyyrä) harjoitellaan puhaltamaan nenän ja suun kautta veteen, etenemään pinnalla, vartalonhallintaa, esineen sukeltamista pohjasta, erilaisia liukuja, kelluntoja, käsinseisontaa, hyppyjä uintisyvyiseen veteen, pallon kuljettamista uiden, uintipotkuja sekä haiuintia.

Lisätietoja vesitaitureista löytyy oheisesta linkistä uimaliiton sivulta. www.vesitaituriksi.fi

Paikkana Kalevan ja Ylöjärven uimahallit sekä Validia-talo Kissanmaalla. Validia-talossa ryhmät ovat lapsi-vanhempi ryhmiä altaan ollessa syvempi.

Kustannukset vaihtelevat tilan ja kertojen mukaan 185-195 €.

Vesirallit on uinnin monipuolisuuskurssi 7-12 -vuotiaille, missä harjoitellaan uintitekniikoiden lisäksi myös uimahyppyjä, taito- ja vesipallouintia. Vähimmäisuintivaatimus on 25 metriä yhtäjaksoista uintia.

Vesiralli 1 (Sammakko) on ensimmäinen kokonaan isossa altaassa oleva uintiryhmä. Tällä kurssilla vahvistetaan vesitaituriryhmissä opittuja taitoja ja opetellaan toimimaan isossa altaassa sekä kehitetään uintikuntoa. Uintivaatimus 25 metriä.

Vesiralli 2 (Kala) jatketaan yleisen vesitaitavuuden kehittämistä sekä perehdymme enemmän vapaauinnin ja selkäuinnin tekniikkaan. Uintivaatimus 50 metriä.

Vesiralli 3 (Norppa) jatketaan vapaa- ja selkäuinnin kehittämistä sekä uusia tekniikoina rintauinti sekä perhosuinti. Uintivaatimus 100 metriä.

Vesiralli 4 (Delfiini) Uintivaatimus 150m

Paikkana Kalevan ja Ylöjärven uimahallit sekä Validia-talo Kissanmaalla. Kustannukset vaihtelevat paikasta ja toimintakerroista riippuen 185 -195 €.

Ryhmät tarkemmin alla

Tekniikkaralli on suunnattu 9-12 vuotiaille uimareille, vesiralli 4:n jatkoryhmä. Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla.

Taitoryhmä: 12 – 15 – vuotiaiden uintiryhmä, jossa keskitytään kehittämään uintitekniikoita ja uintikuntoa.

Reeniryhmä: 13-17 -vuotiaiden nuorten harrasteryhmä, jossa keskitytään jo kilpauintimaiseen harjoitteluun, kuitenkin ilman kilpailullisia paineita. Tarkoituksena on kehittää monipuolisia uintitaitoja.

Lisätiedot:

mauno.hakala@koovee.fi
040-7108460