Kevätkauden ilmoittautuminen on käynnissä!

Alla on listattuna kevätkauden 2023 uintiryhmät. Ryhmät jatkuvat samoilla paikoilla ja ajoilla syyskaudesta ja osa ryhmistä on syyskauden jatkavista osallistujista jo täynnä. Ryhmiin vapautuu kuitenkin marraskuun aikana paikkoja sitä mukaan, kun tulee poisjääntejä.

Järjestämme uintiryhmiä lapsille ja nuorille Tampereen uintikeskuksessa Kalevassa, Hervannan uimahallissa, Validia-talolla Kissanmaalla sekä Ylöjärven uimahallissa. Katso alta tarkemmin lisää.

Vesipeuhulat

Ryhmä on tarkoitettu 3-4-vuotiaille lapsille. Leikkien ja ratojen avulla totutellaan vesielementtiin, hengitykseen, kastautumiseen, kellumiseen ja liukumiseen. Kurssin tavoitteena on totuttaa lapsi veteen, antaa valmiudet uinnin oppimiselle sekä luoda ryhmätaitoja. Ryhmät ovat lapsi-vanhempi ryhmiä eli yksi aikuinen mukana altaassa jokaisella lapsella.

Vesitaiturit on 5-8 -vuotiaille lapsille suunnattua uintitoimintaa. Tavoitteena on, että vesitaiturit 3 -ryhmän jälkeen lapsi osaa hypätä isoon altaaseen ja uida 25 metriä.

Vesitaiturit on jaettu kolmeen tasoon; Vesikirppu, Vesikilpikonna ja Vesimyyrä.

Vesitaiturit 1:ssä (Vesikirppu) harjoitellaan veteen puhaltamista, suun kastamista veteen, kelluntaa, hyppyjä altaan reunalta lasten altaaseen, pallon kuljettamista, käsipohjaa sekä uintipotkuja.

Vesitaiturit 2:ssa (Vesikilpikonna) harjoitellaan kasvojen laittamista veteen, ilmakuplien puhallusta, sukeltamista, liukua, kelluntoja, hyppyjä rinnan syvyiseen veteen, pallon kuljettamista, etenemis vatsallaan tai selällään sekä delfiinihyppyjä.

Vesitaiturit 3:ssa (Vesimyyrä) harjoitellaan puhaltamaan nenän ja suun kautta veteen, etenemään pinnalla, vartalonhallintaa, esineen sukeltamista pohjasta, erilaisia liukuja, kelluntoja, käsinseisontaa, hyppyjä uintisyvyiseen veteen, pallon kuljettamista uiden, uintipotkuja sekä haiuintia.

Lisätietoja vesitaitureista löytyy oheisesta linkistä uimaliiton sivulta. www.vesitaituriksi.fi

Paikkana Kalevan, Hervannan ja Ylöjärven uimahallit sekä Validia-talolla Kissanmaalla. Validiassa ryhmät ovat lapsi-vanhempi ryhmiä altaan ollessa syvempi.

Kustannukset vaihtelevat tilan ja kertojen mukaan 185-205 €.

Vesirallit on uinnin monipuolisuuskurssi 7-12 -vuotiaille, missä harjoitellaan uintitekniikoiden lisäksi myös uimahyppyjä, taito- ja vesipallouintia. Vähimmäisuintivaatimus on 25 metriä yhtäjaksoista uintia.

Vesiralli 1 (Sammakko) on ensimmäinen kokonaan isossa altaassa oleva uintiryhmä. Tällä kurssilla vahvistetaan vesitaituriryhmissä opittuja taitoja ja opetellaan toimimaan isossa altaassa sekä kehitetään uintikuntoa. Uintivaatimus 25 metriä.

Vesiralli 2 (Kala) jatketaan yleisen vesitaitavuuden kehittämistä sekä perehdymme enemmän vapaauinnin ja selkäuinnin tekniikkaan. Uintivaatimus 50 metriä.

Vesiralli 3 (Norppa) jatketaan vapaa- ja selkäuinnin kehittämistä sekä uusia tekniikoina rintauinti sekä perhosuinti. Uintivaatimus 100 metriä.

Vesiralli 4 (Delfiini) Uintivaatimus 150m

Paikkana Kalevan, Hervannan ja Ylöjärven uimahallit sekä Validia-talon uintiallas Kissanmaalla. Kustannukset vaihtelevat paikasta ja toimintakerroista riippuen 185 -195 €.

Ryhmät tarkemmin alla

Tekniikkaralli on suunnattu 9-12 vuotiaille uimareille, vesiralli 4:n jatkoryhmä. Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla.

Taitoryhmä: n. 10 – 15 – vuotiaiden uintiryhmä, jossa keskitytään kehittämään uintitekniikoita ja uintikuntoa.

Reeniryhmä: 13-17 -vuotiaiden nuorten harrasteryhmä, jossa keskitytään jo kilpauintimaiseen harjoitteluun, kuitenkin ilman kilpailullisia paineita. Tarkoituksena on kehittää monipuolisia uintitaitoja.

Lisätiedot:

mauno.hakala@koovee.fi
040-7108460