Jukolan viesti suunnistettiin aurinkoisissa ja iloisissa tunnelmissa 17. – 18.06. Porvoossa. Suuressa kansanjuhlassa oli paikalla myös Raimo Arvola.  Raimon Jukolan reissuun kuului myös omassa joukkueessa suunnistaminen. Hyvin meni, Kooveen 5. joukkueessa 1. osuus aikaan 2.10:03. Sijoitus puolen välin paikkeilla, 821.  Oman juoksunsa jälkeen Raimo osallistui Kooveen ykkösjoukkueen huoltamiseen.

Sama auringonpaiste jatkui myös Jukolan jälkeen.  Raimo palasi Jukolasta kesämökille. Siellä kohtalo kuitenkin muutti suunnitelmia karmealla tavalla. Maanantai-illan kuluessa Raimo hukkui omaan saunarantaan melontaonnettomuudessa.

Raimo oli syntynyt Pohjois-Pohjanmaalla 26.07.1966. Liikunta ja urheilu kuuluivat aina Raimon elämään. Välillä oma urheilu oli kaikki kaikessa. Ajoittain Raimo otti huippu-urheilun valmennuksen ja johtamisen hyppysiinsä. Tulosta syntyi kaikissa.

Lapsuudesta ja nuoruudesta jäi Raimon mieleen halu tehdä tulosta. Tuo tavoitteellisuus ohjasi Raimoa monella sektorilla. Urheilussa omien poikien myötä suunnistus oli vuosia sydäntä lähinnä. Raimo vastasi Kooveen nuorten valmennustoiminnasta. Tulosta syntyi, nuoret oppivat suunnistamaan, oppivat tavoittelemaan menestystä ja oppivat joukkueen pelisäännöt ja rehdit toimintatavat.

Nuorten rinnalla myös Raimo kehittyi valmentajana, joukkueenjohtajana ja managerina. Samalla Raimo astui suurempiin saappaisiin ja hän ryhtyi kehittämään Kooveen huippusuunnistusta samalla voimalla, jota hän oli jo aiemmin esittänyt.

Koovee oli voittanut Jukolan viestin kertaalleen, vuonna 1966 Padasjoella.  Nyt tavoitteena oli tilastojen kaunistaminen. Helppoa se ei ole ollut. Kilpailu on kovaa eikä oikotietä onneen ole. Koovee onnistui houkuttelemaan riveihinsä useita menestyneitä maajoukkuetason urheilijoita. Viimeinen silaus oli sveitsiläisen huippusuunnistajan, Daniel Hubmannin liittyminen Kooveen riveihin. Koovee voitti Jukolan toiseen kertaan Lappeenrannassa vuonna 2016 ja Hollolassa kolmannen kerran vuonna 2018.

Raimon arvoihin kuului heikommista ja huono-osaisista huolehtiminen. Raimon yhdistäessä Tampereen Lastenklinikan tuki ry:n, suunnistuksen, polkujuoksun ja Aamulehden, oli toimiva paketti valmis. Vuosia jatkunut yhteistyö on tuonut merkittävää tukea sitä eniten tarvitseville.

Työurallaan Raimon merkittävimmät hetket osuvat Solitaan. Raimo oli sitä perustamassa, kehittämässä ja aikoinaan siirtämässä sitä onnistuneesti uuden omistajan haltuun. Vaikka viralliset siteet katkesivat, Solitan arvostus on kasvanut koko ajan.

Raimo poistui keskuudestamme aivan liian aikaisin.

Raimoa jäävät kaipaamaan puolison ja poikien lisäksi laaja suunnistajien, polkujuoksijoiden ja muiden ystävien joukko.

 

Jukka Westerlund

ystävä vuosikymmenien ajan

varapuheenjohtaja

Koovee suunnistusjaosto

Koovee ry