Mitä liikkuminen ja harrastaminen urheiluseurassa tarkoittavat?

  • Vähän liikkuvia nuoria oli reilu viidennes eli 22 prosenttia vastaajista
  • Tutkimukset näyttävät, että liikkuminen vähenee iän myötä
  • Kaikille 7−17-vuotiaille suositellaan monipuolista, reipasta ja rasittavaa liikkumista vähintään 60 minuuttia päivässä yksilölle sopivalla tavalla, ikä huomioiden. Runsasta ja pitkäkestoista paikallaanoloa tulisi välttää

Kaksi ensimmäistä asiakohtaa kertovat siitä, että nuorten, ja erityisesti toisen asteen opiskelijoiden, liikkuminen on nykypäivänä varsin vähäistä. Liikkumista on tutkittu lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymisen tutkimuksessa, josta mm. Yle on uutisoinut 27.5.2021 (ks. lähteet). Viimeinen yllä mainittu asiakohta on suora lainaus alkuvuodesta päivittyneistä liikuntasuosituksista.

Koovee on monen lajin mestari. Tähän kuuluu myös se, että meillä liikunnan harrastamisen mahdollisuudet ovat erittäin monipuolisia; lajitarjontaa meiltä löytyy 11 lajin verran. Kaikissa lajeissa on mahdollisuuksia harrastaa kerran viikossa tai kilpailla tavoitteellisesti useita kertoja viikossa. Se on sinun halustasi kiinni, miten haluat harrastaa Kooveessa. Liikuntaa ja urheilua toteutetaan Kooveessa siksi, että se on avointa ja hauskaa hyvässä seurassa.

NUORILLE

Kokosimme oikealle puolelle tätä sivustoa tapoja, joilla voit olla meihin Kooveessa yhteydessä. Kysy meiltä rohkeasti mahdollisuuksista harrastaa Kooveessa; vaihtoehtoja löytyy omaehtoisesta ajasta ja paikasta riippumattomaan liikuntaharrastukseen aina kerran viikossa toimiviin nuorten liikuntaryhmiin. Voit myös ehdottaa meille uusia asioita, joita voisimme järjestää. Siinä me Kooveessa olemme hyviä.

HUOLTAJILLE

Uusimman LIITU-tutkimuksen mukaan lukiolaiset ottivat keskimäärin 6178 askelta päivässä. Se on kaikista pienin lukema, joka on kansallisissa väestöntutkimuksissa koko Suomen historiassa koskaan saatu 7-70 -vuotiaiden keskuudessa. Askelten määrä putosi erityisesti, kun 9. luokalta siirryttiin toiselle asteelle. Nuorten kiinnostus ja arvot liikkumista kohtaan ovat olemassa ja liikunta koetaan myös tärkeäksi. Kannustetaan yhdessä nuoria liikkumaan enemmän. Koovee haluaa viestittää, että seuratoimintaan osallistuminen on valtaisan helppo ja kustannustehokas mahdollisuus auttaa nuorten hyvinvoinnin kehittymisessä, niin fyysisesti kuin myös sosiaalisesti. Sivuston oikealle puolelle rakennetut yhteydenottomahdollisuudet palvelevat myös teitä.

On hyvä lähteä miettimään pienin askelin, pienin muutoksin arkeen, miten siellä voisi saada lisää liikettä. Kun liike kertautuu useana päivänä, sitä kautta kokonaisliikuntamäärä nousee” toteaa Ylen uutisessa Jyväskylän yliopiston apulaisprofessori Sami Kokko.

Tee ensimmäinen muutos ja ole meihin yhteydessä!

 

 

Lähteet:

Yle: https://yle.fi/uutiset/3-11949093

Liikuntasuositukset 2021: https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikkumisen-suositukset/lasten-ja-nuorten-liikkumissuositus/

LIITU-tutkimus: https://www.jyu.fi/sport/fi/tutkimus/hankkeet/liitu

 

Näillä tavoin pääset olemaan meihin yhteydessä helposti ja vaivattomasti:

 Yhteydenottolomake: https://koovee.fi/seura/ota-meihin-yhteytta/


Whatsapp / puhelin (liikuntapäällikkö): +358400596862


Whatsapp / puhelin (vastaava liikunnanohjaaja): +358407108460


Facebook: https://www.facebook.com/kooveery


Instagram: https://www.instagram.com/koovee1929/


  sähköposti: juuso.laamanen@koovee.fi