Kooveen suunnistusjaostolla on vuosikymmenten mittaiset perinteet osana Koovee-yhteisöä. Koronan mukana tuomat rajoitteet eivät vaikuttaneet kenties niin pahasti suunnistustoimintaan kuin muihin urheilulajeihin. Osin jopa suunnistuksen harrastaminen on lisääntynyt ja Helsingin Sanomat ovat tehneet aiheeseen liittyen jutun maaliskuun puolella: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006449105.html. On toki mainittavan arvoista, ettei suunnistuksen koronakevät ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Muun muassa maailman suuri suunnistustapahtuma, Jukolan viesti, jouduttiin perumaan.

Metsäolosuhteissa toteutettu yksilö- ja pienryhmäharjoittelu saatiin Kooveessa toteutettua turvallisesti, tehokkaasti ja osin ajanhenkeen kuuluvasti etäohjatusti. Kooveen suunnistusjaoston suurin lapsille ja nuorille suunnattu tapahtuma, Särkänniemi-Suunnistus, jouduttiin siirtämään syyskuulle. Kesäkauden aikana Kooveen suunnistusjaosto Koovee järjestää junnujen turneen ja aikuisten Tampere Sprint Tourin. Lue lisää Kooveen suunnistusjaoston toiminnasta täältä: http://koovee-suunnistus.fi/sivut/

Maailman parhaaksi tarkkuussuunnistajaksi vuonna 2017 valitulle Pinja Mäkiselle koronan mukana tuomat rajoitteet ovat vaikuttaneet merkittävästi, sillä lajin MM-kisat jouduttiin tältä vuodelta perumaan. Tarkkuussuunnista kuvataan äly- ja taitolajiksi, joka mittaa kartanlukutaidon nopeutta ja täsmällisyyttä. Tarkkuussuunnistuksessa ratkaistaan, mikä tehtävän rastilipuista vastaa karttaan merkittyä ja määritteillä tarkennettua rastia. Lajissa miehet ja naiset kilpailevat samoissa sarjoissa keskenään ja kahdessa eri muodossa; normaali- ja aikarastikilpailuissa.

(KUVA: SSL:n tarkkuussuunnistussivut)

Mäkisen ansioluettelo on tarkkuussuunnistuksen puolella komeaa katsottavaa muutamalta viime vuodelta:

  • Kansainvälisen suunnistusliiton valitsema maailman paras tarkkuussuunnistaja 2017
  • Kaksinkertainen EM-kultamitalisti vuodelta 2018
  • Kaksinkertainen MM-kultamitalisti vuodelta 2019
  • yhteensä 10 arvokisamitalia, joista viisi on kultaista

Pinjaa kuvaillaan tarkkuussuunnistuksessa maailman varmimmaksi urheilijaksi, johon hän on siirtynyt vahvan hiihto- ja normaalisuunnistustaustan saattelemana. Kevään aikana hän on panostanut täysillä harjoitteluun; tavoitteenaan voittaa maailmanmestaruus jälleen ensi vuonna Puolan MM-kisoissa. Kolmen vuotiaasta alkaen Kooveen toiminnassa mukana ollut Mäkinen on kuitenkin päässyt osallistumaan virtuaalisiin harjoituskilpailuihin. Näissä kisoissa on ollut parhaimmillaan yli 5000 osallistujaa ympäri maailman. Lukumääräisesti harjoitus- ja kilpailukauteen on jo kuulunut yli 10 000 rastin ratkominen.

Koovee toivottaa kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet kokeilemaan lajia ammattimaisessa ja laadukkaassa ohjauksessa!

Turvallista, menestyksekästä ja antoisaa kilpailu- ja harjoituskautta koko suunnistusväelle!