Kooveen urheilijat edustivat Suomea talven arvokisoissa

Nuorten Olympialaiset järjestettiin Sveitsin Lausannessa 9.-22.1.2020.  Kisoissa kilpaili lajista riippuen urheilijoita, jotka ovat syntyneet vuosien 2002 ja 2005 välillä. Suomen 52 urheilijasta kaksi oli Kooveesta, taitoluistelija Nella Pelkonen (2005) ja jääkiekkoilija Emilia Kyrkkö (2004), joka oli ainut tyttökiekkoilija Suomesta. Emilia sai myös kunnian toimia joukkueen lipunkantajana avajaisissa.

Emilia Kyrkkö Suomen lipunkantajana.

Lopputuloksissa Nella sijoittui 16. taitoluistelun henkilökohtaisessa kilpailussa. Olympialaisissa nähtiin myös monikansallisia joukkuekilpailuja, joihin Nella valittiin mukaan taitoluistelun tiimikisaan. Nella onnistui vapaaohjelmassaan tehden melkein puhtaan ohjelman ja joukkueensa Team Determination sijoittui neljänneksi samoin pistein kuin pronssia saanut joukkue. Emilia Kyrkkö osallistui jääkiekon puolella näytöslajina pelattuun tyttöjen 3 vs 3 turnaukseen, johon joukkueet muodostettiin eri kansallisuuksista. Emilian edustama joukkue Team Black oli turnauksessa hienosti toinen.

Taitoluistelija Nella Pelkonen vierellään valmentaja Minna Järvinen.

Taitoluistelun EM-kisoissa Jenni Saariselle karvas pettymys

Taitoluistelun EM-kilpailut kisattiin viime viikolla Itävallan Grazissa. Kooveen Jenni Saarinen oli yksi kolmesta Suomen naisedustajasta. Emmi Peltonen ja Linnea Ceder tekivät huippuonnistumisen lyhytohjelmissaan ja selvittivät tiensä lauantain vapaa-ohjelmaan. Jenni Saarisen kohtalona oli puolestaan karsiutuminen. Lyhytohjelmaa vesitti kaatuminen jo ensimmäisessä hypyssä ja pisteet 42,61 toivat loppusijoituksen 33. Emmi Peltonen oli lopputuloksissa viides ja Linnea Ceder 12:s.