Koovee ry:n strategisena tavoitteena on mahdollistaa kustannuksiltaan ja toiminnoiltaan tehokkaalla taloudella ja sen hallinnolla korkealaatuisen liikunta- ja urheilutoiminnan järjestäminen. Toimintakaudella 2020-2021 Koovee on tehnyt kenties suurimpia hallinnollisia muutoksiaan seuran yli 90-vuotisessa historiassa.

Useamman kuukauden kestäneen taloushallinnon muutosvalmistelun lähtökohtana on ollut se, että taloushallinnosta on saatu rakennettua Kooveen lajijaostoille jäsenpalvelu, jota hallinnoidaan ja ohjataan seuran toimistolta käsin lajijaostoja palvellen. Lisäksi keskeisenä ohjaavana tekijänä on ollut se, että Kooveen jaostojen, joukkueiden ja ryhmien taloushallintoon liittyvistä asioista on rakennettu niin vaivattomia kuin vain mahdollista; Koovee haluaa kehittää kokemusta siitä, että Kooveessa on helppoa ja vaivatonta olla esimerkiksi toimihenkilön tai rahastonhoitajan roolissa” kommentoi Kooveen toiminnanjohtaja Juuso Laamanen.

Koovee ry on ottanut 1.2.2021 alkaen käyttöönsä uutena taloushallinnonjärjestelmänään Netvisorin, tilitoimistokumppaniksi valikoitui Tampereen Rantalainen. Useat kymmenet pankkitilit ovat tiivistyneet muutamaan kappaleeseen ja Kooveen talousseuranta on muuttunut kustannuspaikkapohjaiseksi koko toiminnan tasolla.

Valitsimme tietoisesti myös käyttöönottovaiheeseen Rantalaisen tarjoaman prosessikartoituksen palvelun, jossa dokumentoimme ja visualisoimme jokaiselle jaostolle käyttöön päivitetyn taloushallinnon mallin ja prosessit. Kannustan jokaista taloushallinnon modenrisointia pohtivaa seuraa ottamaan itseään niskasta kiinni ja toteuttamaan näitä muutoksia taloushallinnon saralla. Se on hyvä ammattimaisuuden perusta, joka herättää myös yhteistyökumppaneissa kiinnostusta” kertoo Laamanen.

”Erityisesti haluan kiittää Koovee yhteisöä siitä, miten aktiivisesti, innostuneesti ja ymmärtäväisesti olette suhtautuneet muutosprosessiin ja olleet osana uudistusta. Olette meidän merkittävin voimavara Kooveen, monen lajin mestarin, toiminnassa ja haluamme osoittaa tämä yhteisen projektin myötä suurta kiitollisuutta teille. Unohtamatta tietenkään erityistä kiitosta Rantalaiselle ammattimaisesta avusta koko prosessin ajan” Laamanen kiittelee.

Lisätietoja Kooveen, Netvisorin ja Rantalaisen yhteistyöstä: https://www.rantalainen.fi/taloushallinto/sahkoinen-taloushallinto/visma-netvisor-tilitoimisto/

Lisätietoja:

Juuso Laamanen – Toiminnanjohtaja Koovee ry

juuso.laamanen@koovee.fi

0447748861