Koovee ry:n syyskauden 2020 harrasteryhmien ilmoittautuminen on ollut kiivasta ja ryhmät ovat täyttyneet kiitettävää tahtia. Koovee ry noudattaa niin jaostojen kuin myös kaiken muun liikunta- ja urheilutoimintansa osalta tarkasti viranomaisten, Olympiakomitean ja lajiliittojen antamia ohjeistuksia. Harrastamisen ja kilpailemisen tulee olla turvallista Kooveessa ja tämä ohjaa toimintamme järjestämistä syksyn 2020 aikana.

Olemme saaneet jonkin verran yhteydenottoja liittyen koronan aiheuttamaan mahdolliseen toiseen aaltoon, harrasteryhmien toiminnan mahdolliseen peruuntumiseen (johtuen viranomaismääräyksistä) ja mahdolliseen osallistumismaksujen hyvittämiseen. Kaikissa tapauksissa osallistumismaksut tulee maksaa normaaliin tapaan osallistumismaksun laskun eräpäivään mennessä. Koovee ry toimii osallistumismaksujen mahdollisten hyvittämisen kanssa seuraavasti:

 1. Kaikissa tapauksissa tullaan järjestämään korvaavaa toimintaa muun muassa etävalmennuksen ja – ohjauksen sekä mahdollisuuksien mukaan korvaavien kertojen muodossa
 2. Osallistumismaksuja tarjotaan hyvitettäväksi seuraavassa järjestyksessä:
  • yli 16-vuotiaille harrastajille hyvitys Kooveen kuntosalin jäsenyydestä
  • Kooveen salibandyn ja/tai jääkiekon miesten ja/tai naisten edustusjoukkueiden ottelulippuja. Myös muihin Kooveen urheilutapahtumiin (esimerkiksi suunnistuksen, painin ja taitoluistelun) tapahtumiin saa pyytää tapahtumalippuhyvityksiä.
  • osallistumismaksuhyvitys Kooveen toiminnassa keväällä/kesällä 2021 (käyttö viimeistään 31.7.2021)
  • osallistumismaksuhyvitys Kooveen fani- ja seuratuotteilla
  • Oman osallistumismaksun hyvitysosuuden saa siirtää vähävaraisten lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoiminnan tukemiseksi Kooveessa
 3. Kaikissa tapauksissa osallistumismaksuja hyvitetään enintään 50 % asti (tämän jälkeen suhteellisella prosenttiosuudella siitä hetkestä, jos toimintaa joudutaan keskeyttämään) – ryhmien toiminnan organisointi on vaatinut valtavasti valmistelutyötä

Tämä ohjeistus koskettaa vain tilannetta, jossa Koovee ry:n harraste- tai leiritoiminnot keskeytyvät / perutaan koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi, jonka pitää perustua viranomaispäätöksiin ja -määräyksiin. Mikäli viranomaiset antavat toiminnan järjestämiseen liittyen vain suosituksia, niin toimintaa tullaan järjestämään normaalisti suosituksien puitteissa.

Koovee ry:n lajijaostot päättävät itsenäisesti omista maksukäytänteistään koronaviruksen mahdollisen toisen aallon iskiessä. Näistä tiedotetaan erikseen Kooveen lajijaostojen nettisivuilla (www.koovee.fi).