Suunnistaja Kari Satrin (30.5.1947 – 7.4.2023) muistolle

Kari Satri (ent. Sandström) syntyi 30.5.1947 Ylöjärvellä ja kuoli 75-vuotiaana Tampereella pitkäperjantaina 7.4.2023 pitkäaikaisten sairauksien heikentämänä.

Kari aloitti suunnistuksen 11-vuotiaana vuonna 1958. H14-sarjassa hän oli jo Suomen parhaita. Karin suunnistusuran huippu oli Suomen oppikoulujen mestaruuden voittaminen, vaikka kaikki oppikoulun ikäluokat olivat samassa sarjassa. Kari oli myös voittamassa nuorten M20-sarjan SM-viestiä Pauli Reunamäen ja Reijo Kujansuun kanssa. Miesten pääsarjassa Karin kenties paras saavutus oli Jukolassa vuonna 1967 osuutensa paras aika.

Kari ja vaimonsa Irja kehittivät 1980-luvulla Kooveen lasten ja nuorten suunnistuskoulutusta.

Kari kehitti myös uuden kuntorastikonseptin: Viikkorastit. Kilpailujen järjestelyissä Karin suurinta erikoisalaa oli arvonta sekä ilmoittautumisten vastaanotto. Kisajärjestelyjen alkuaikoina – ennen tietokoneaikaa – Kari oli mukana tuloslaskennassa, jossa Karin vahvuus oli vertaansa vailla oleva päässälaskukyky.

Kari valmensi myös omia tyttäriään, joista Pinja (nyk. Mäkinen) Karin opissa ja tuella kehittyi Suomen huipulle sekä suunnistuksessa, hiihtosuunnistuksessa että tarkkuussuunnistuksessa. Tarkkuussuunnistuksessa Pinjalla on lukuisia maailmanmestaruuksia.

Vanhana ja kehon jo heiketessä Karin muisti säilyi hyvänä ja hän olikin eräänlainen suunnistuksen historiapankki. Kari oli loppuun asti Kooveen suunnistusjaoston johtokunnan jäsen ja osallistui vielä Kooveen suunnistusjaoston kevätkokoukseen maaliskuun lopulla. Kari oli pitkään myös Hämeen suunnistuksen hallituksen jäsen.

Koovee ry ottaa lämpimästi osaa omaisten suruun.

Kari Satri vuoden 1965 SM-kisoissa kuvattuna kuvassa oikeanpuolimmaisena. Kuva: Anja Wilenin kuva-arkisto

Kari Satri vuoden 1985 Piirimestaruuskisoissa kuvattuna kuvassa keskellä. Kuva: Anja Wilenin kuva-arkisto.