Lue Idan ja Villen mietteitä Kooveesta kesätyöpaikkana. Nuoret ovat olleet Kooveen harrasteliikunnan järjestämillä liikuntaleireillä kesäkuun kolmella ensimmäisellä lomaviikolla ja kertovat nyt kokemuksistaan.

Ida Petäjä, 22 vuotta

”Hain Kooveelle kolmeksi viikoksi työkokeiluun, sillä halusin ennalta kokemusta ohjausalasta mitä olen lähdössä syksyllä opiskelemaan. Ja voin sanoa, että en ole katunut päätöstä vaikkakin kaikki tapahtui nopeasti. Olen saanut super paljon kokemusta ja olen myös todennut, että tämä on todellakin se ala missä haluan työllistyä. Minulla oli myös todella kannustavat ja mukavat työkaverit. Heidän kanssaan oli hyvä tehdä töitä eikä ikinä ollut tylsää.

Suuret kiitokset Koovee näistä kolmesta viikosta! Isot kiitokset myös Marko ” Mako” Lahtiselle,  Mauno ” Mane”  Hakala ja Ville Saarinen.”

Ville Saarinen, 15 vuotta

”Kesätyöni jakautuivat kolmelle viikolle, ensimmäinen viikko meni Sport Campin parissa, toisella viikolla olin yhden päivän uintileirillä ja viimeinen viikko salibandyleirillä. Minulla on aiempaa kokemusta kesätyöseurastani Kooveesta, kahdeksan vuotta salibandypelaajana. Ohjauskokemusta minulla oli noin puoli vuotta.

Vaikka minulla oli aiempaa ohjauskokemusta, oli silti tärkeää saada ensimmäinen ohjauskoulutus HLU:lta, jonka Koovee maksoi. Vaikka koulutus järjestettiin etänä, sain siitä paljon vinkkejä käytäntöön. Koulutuksen pohjalta oli helpompaa huolehtia pelien turvallisuudesta ja monipuolisuudesta. Peliä oli helpompi lähteä kehittämään eli muuttamaan tilanteen mukaisesti sääntöjä ja saada peli mahdollisimman monelle osallistujille onnistumisia. Esimerkkinä voisi olla turvapaikkojen tekeminen lipunryöstöön. Pelien kehittäminen oli yksi osa HLU:n koulutusta.

Kesätöissä työtehtäviini kuului monipuoliset ohjaustehtävät mm. monien erilaisten pelien suunnittelu/ohjaaminen ja lasten auttaminen.

Kesätöistä minulle käteen jäi suurimpina ohjaustaitojen kehitys ja raha. Leireillä tärkeää on muistaa, että hauskaa saa olla, mutta jotain järkevää pitää tehdä. Minulla on paljon vahvuuksia, joita pystyn hyödyntämään ohjaajana. Vahvuuksiini kuului rauhallisuus, positiivinen asenne ja onnistuin kannustamaan osallistujia osallistumaan. Kesätöissä sain paljon vastuuta. Minun mielestäni tärkeimpänä toin leirille huumorintajua sekä nuorempaa kokemusta sekä sain lapset innostumaan erilaisista lajeista. Pelisilmällä pystyin näkemään tilanteita, joissa piti olla tarkkana, ettei mitään pääse tapahtumaan.

Huiput viikot takana!”

Sport Camp -leirivideo

Uintileirivideo

Koovee kiittää Idaa ja Villeä mukana olostaan Monen lajin mestarin matkassa. Kaikille leiriläisille sekä lukijoille oikein aurinkoista kesää!