Koovee tarjoaa korkeatasoista ja monipuolista huippu- ja kilpaluistelutoimintaa Minit-sarjojen luistelijoista SM-sarjojen luistelijoihin. Yksinluistelun kilparyhmämme on jaettu neljään kilparyhmään (K1-K4). Kilpaluisteluun valmisteleva ryhmä on alkeiskilparyhmä Timantit, joka koostuu 5-7 vuotiaista luistelijoista.

Taitoluistelussa kiehtovat vauhti, tasapaino, vaikeat hypyt ja hienot notkeusasennot piruettien ja liukujen muodossa. Kilparyhmien harjoittelu keskittyy pääosin lajitaitojen kehittämiseen ja keskeisenä osana arkiharjoituksia on kilpailuohjelmien harjoittelu sekä kilpaileminen. Lajitaitojen lisäksi kilpaluistelijoiden arkiharjoittelussa keskitytään kehittämään lapsen ja nuoren fyysisiä ominaisuuksia, kuten ponnistusvoimaa, nopeutta ja liikkuvuutta. Tämän lisäksi kilpaluistelijoiden harjoitusohjelmaan kuuluvat tanssitunnit sekä kauden aikana tehdyt fyysiset testit. Kilpailukauden ollessa tauolla, kilpaluistelijat viettävät kesäleireillä keskimäärin 2-6 viikkoa.

Taitoluistelu on hyvin vaativa laji ja sitouttaa niin luistelijan kuin perheen lajin pariin. Taitoluistelu luo hyvän liikunnallisen pohjan lisäksi lapselle ja nuorelle elinikäisiä ystävyyssuhteita sekä hyvät valmiudet luistelu-uran jälkeiseen elämään.

 

Kilparyhmiin siirtymisestä, sisäisistä ryhmäsiirroista ja kokonaisvaltaisesta harjoittelusta vastaavat päätoimiset valmentajamme.

Kilparyhmien vastuuvalmentajien yhteystiedot löydät täältä

Tutustu täältä kilparyhmiimme: