Tervetuloa Kooveen luistelukouluun!

KENELLE

Kooveen luistelukoulut on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille (3-6-vuotiaat) sekä kouluikäisille lapsille ja nuorille (7- 15-vuotiaat). Lapsi ja aikuinen -luistelukouluryhmä on suunnattu 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät vielä osaa seistä ja nousta ylös itse luistimet jalassa. Lisäksi seurastamme löytyy myös Omenat-ryhmä, joka on suunnattu 2-3-vuotiaille lapsille.

Kaiken valmennuksen ja ohjauksen perustana ovat jatkuva koulutus ja ajantasaiset tiedot niin lasten valmentamisesta kuin fyysisestä harjoittelusta. Varsinaisten luistelukouluohjaajien lisäksi uuden kauden alkaessa varaamme jäälle seuran puolesta riittävän määrän taluttajia auttamaan kaikkein pienimmätkin luistelijat hyvään alkuun. Syys- ja kevätkausien alkaessa jäähalleilla päivystää luistelukoulun vastaanottaja. Vastaanottaja vastaa kysymyksiisi ja häneltä saa ajankohtaista tietoa Kooveen luistelutoiminnasta.

LUISTELUKOULUUN JA JÄÄLLE SAAPUMINEN

Jäähallille kannattaa tulla iloisella mielellä ja mielellään noin 15 minuuttia ennen harjoitusten alkamista. Kooveen luistelukoulujen käytössä olevat kentät ja pukukoppien numerot löytyvät jäähallin aulassa olevista tv-ruuduista. Luistelukoululaisille varatuissa pukukopeissa varusteiden vaihtaminen ja luistinten sitominen onnistuvat parhaiten. Luistelukoulujen aikana pukukopeissa saattaa olla paljon luistelukoululaisia ja vanhempia, joten toivomme kaikilta kärsivällisyyttä pukukoppien mahdollisesti ruuhkautuessa. Kun kaikki saapuvat ajoissa harjoituspaikalle, lapset ehtivät jäälle heti ohjauksen alkaessa ja tunnit pääsevät alkamaan ajallaan. Näin ohjaaja voi keskittyä kaikkien lasten huomioimiseen ja ohjaamiseen. Huolehdittehan kuitenkin, että lapset eivät mene jäälle ennen ohjaajia.

Vanhemmat voivat saattaa oman lapsen kaukalon laidalle ja ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan luistelukoulujemme toimintaa katsomosta. Toivomme, että jäälaidan reuna (vaihtoaitio) pidetään tyhjänä. Valmentajamme ja ohjaajamme huolehtivat lapset jäälle ja pois.

 

VARUSTEET JA VÄLINEHANKINTA

Kypärä
Luistelukoululaisen tulee käyttää kypärää luistelukoulussa. Luistelukoulusta edenneemmät alkeisryhmäläiset voivat käyttää päätä suojaavaa turvapantaa. Huomioithan, että vakuutusehtojen mukaisesti vakuutus on voimassa vain, mikäli kypärää käytetään luistelukoulun jäätunneilla.

Luistimet
Hyvin jalkaan istuvat ja nilkkaa tukevat luistimet auttavat lapsen luistelutaidon oppimista. Kärkipiikit tarvitaan harrastuksen jatkuessa, tutustumaan voi tulla myös hokkareilla tai harjoitusluistimilla.

Luistimilla on taitoluistelussa suuri merkitys. Hankkimalla lapsellesi hyvät taitoluistimet heti alusta alkaen, mahdollistat lapsen perusluistelun oppimisen. Luistimen valintaan vaikuttaa monet asiat, mm. harjoituskerrat, luistelijan koko, luistelukokemus ja jalan lesti. Tästä syystä luistinvalinnat kannattaa tehdä aina yhteistyössä taitoluistinliikkeen kanssa. Taitoluistinkenkä on rakennettu siten, että se tukee luistelijan nilkan ryhdikkääksi ja luistelija pystyy keskittymään luisteluun, jalan jännittämisen sijaan. Taitoluistinterä on muotoiltu siten, että terällä pystyy luistelemaan ja liukumaan tasapainoisesti sekä nousemaan helposti kärjille.

Teroitus
Taitoluistimet tulee teroittaa aina ennen käyttöönottoa ja vähintään kerran luistelukoulukauden aikana. Teroitetut luistimet tukevat oppimista ja luistelu on helpompaa.

Vaatetus
Luistelukoululaisen vaatetus tulisi olla lämmin, joustava ja ihomyötäinen. Kerrospukeutuminen pitää luistelun miellyttävänä, joustavuus mahdollistaa liikkeen ja ihonmyötäisyys ehkäisee luistimen tarrautumista vaatteisiin. Kädet tulee pitää lämpiminä sormikkain tai talvihanskoin. Päähineen tulee olla riittävän napakka, jotta se ei valu kasvoille ja mahtuu kypärän alle. Halutessaan harjoitushousujen päälle voi laittaa helman tuomaan ”erityistä fiilistä” pienen luistelijan luistelukokemukseen.

TIEDOTUS

Luistelukoulun tiedotus tapahtuu pääosin sähköpostin kautta. Mikäli lapsen huoltajan sähköpostiosoite muuttuu ilmoittautumisen jälkeen, käythän päivittämässä uuden osoitteen suoraan myClub-ilmoittautumisjärjestelmään lapsen jäsentilille.

YHTEYDENPITO

Luistelukoulun vastuuvalmentajana toimii Sonja Rosqvist.

Valmennukselliset asiat 
Sonja Rosqvist

MAKSUT

Luistelukouluissamme on syyskausi ja kevätkausi. Luistelukertoja on syksyllä yleensä 14-15 ja keväällä 10-11. Syksyllä luistellaan syyskuun alusta joulukuulle ja keväällä tammikuusta maaliskuun loppuun. Syys- ja kevätkaudelle avataan aina erillinen ilmoittautuminen.

Luistelukoulujen syys- ja kevätkausihinnat päivittyvät tänne. Lasku muodostuu myClub-järjestelmästä automaattisesti ilmoittautuessa ja tulee huoltajan sähköpostiin.

Mikäli perheestä luistelee useampi lapsi Kooveessa, on sisaralennus 15 %. Sisaralennuksen saamiseksi valitse toisen lapsen ilmoittautumisen yhteydessä valinnaisista maksuista -15 % halvimpaan harjoitusmaksuun.

Luistelukoulussamme voi käydä tutustumassa kaksi kertaa maksutta. Kahden harjoituskerran jälkeen laskutamme koko kausimaksun. Ilmoittauduthan luisteluryhmään ennen tutustumista, jotta saat tiedotteet liittyen ensimmäiseen harjoitukseen ja varmistat paikan ryhmästä. Osaamme myös varata tarpeeksi taluttajia ja ohjaajia tunnille, kun tiedämme tarkan osallistujamäärän.

 

VAKUUTUS

Jokaisella Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseurassa luistelevalla tulee olla luistelupassi ja harrastuksen kattava tapaturmavakuutus. Kooveen toimesta kaikki alle 15-vuotiaat luistelukoululaiset vakuutetaan Suomen Taitoluisteluliiton luistelukoulupassilla ja vakuutusta varten tarvitsemme lapsen henkilötunnuksen. Suomen Taitoluisteluliiton 11,00e luistelukoulupassimaksu sisältyy osallistumismaksuumme.