Jenni Saarinen, Koovee
Kuva: Antti Lehto

 

Koovee tarjoaa korkeatasoista ja monipuolista huippu-, kilpa- sekä harrastelähtöistä kilpailutoimintaa yksinluistelun eri kilpailusarjojen luistelijoille. Yksinluistelun kilparyhmämme on jaettu viiteen kilparyhmään. Kilpaluisteluun valmisteleva ryhmä on alkeiskilparyhmä Timantit, joka koostuu 5-7 vuotiaista luistelijoista. Harrastelähtöisen kilpailutoiminnan luistelijat kilpailevat Tähtisarjoissa sekä Taitajissa. Harrastekilparyhmät ovat jaettu kolmeen harrastekilparyhmään (H1-H3).

Taitoluistelussa kiehtovat vauhti, tasapaino, vaikeat hypyt ja hienot notkeusasennot piruettien ja liukujen muodossa. Kilparyhmien harjoittelu keskittyy pääosin lajitaitojen kehittämiseen ja keskeisenä osana arkiharjoituksia on kilpailuohjelmien harjoittelu sekä kilpaileminen. Lajitaitojen lisäksi kilpaluistelijoiden arkiharjoittelussa keskitytään kehittämään lapsen ja nuoren fyysisiä ominaisuuksia, kuten ponnistusvoimaa, nopeutta ja liikkuvuutta. Tämän lisäksi kilpaluistelijoiden harjoitusohjelmaan kuuluvat tanssitunnit sekä kauden aikana tehdyt fyysiset testit. Kilpailukauden ollessa tauolla, kilpaluistelijat viettävät kesäleireillä keskimäärin 2-6 viikkoa.

Harrastekilparyhmien luistelijat keskittyvät kauden aikana kilpaluistelun perusasioihin ja harjoituksissa on monipuolista sekä hauskaa. Harrastekilparyhmissämme opetellaan esiintymistä ensin yhteisohjelman avulla ja myöhemmässä vaiheessa on mahdollista aloittaa Tähtisarjoissa kilpailu omalla ohjelmalla.

Taitoluistelu on hyvin vaativa laji ja sitouttaa niin luistelijan kuin perheen lajin pariin. Taitoluistelu luo hyvän liikunnallisen pohjan lisäksi lapselle ja nuorelle elinikäisiä ystävyyssuhteita sekä hyvät valmiudet luistelu-uran jälkeiseen elämään.

 

Tutustu ryhmiin tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin ryhmien omien sivujen takaa. Ryhmäsivut aukeavat alasvetovalikosta ”Yksinluistelu” -sarakkeen alta.

 

Petra Palmio, Koovee
Kuva Antti Lehto