Ryhmät

Suunnistuskoulussa on ryhmiä neljä. Ryhmät jakautuvat iän mukaan mutta on myös mahdollista esim. eri ikäisten sisaruksien tai kaverien olla samassa ryhmässä.  

Joka ryhmällä on oma vastuuohjaaja sekä apuohjaajia. 

Ketut: 

Alle 8-vuotiaat. Tutustutaan lajiin ja karttaan myös leikkien avulla. Unohtamatta, että metsä on ihmeellinen ja mielenkiintoinen paikka. Radat noin 1,4km pitkiä mutta yleensä lyhennettävissä. Oman huoltajan olisi hyvä olla mukana, mutta on myös mahdollista ohjaajan kanssa lähteä harjoittelemaan.

Sudet:

9–10-vuotiaat. Jatketaan perusasioiden opettelua unohtamatta metsän monimuotoisuutta. Totutellaan turvallisessa ympäristössä suunnistamaan myös itsenäisesti tai kaverin kanssa oman uskalluksen mukaan. Radat normaalisti noin 1,8km pitkiä ja tukeutuvat polkuihin ja selviin muotoihin.

Hirvet:

11–12-vuotiaat. Aletaan enemmän harjoittelemaan itse tai kaverin kanssa suunnistamista ja syvennytään enemmän suunnistuksen saloihin. Radat ovat noin 2,4km pitkiä ja sisältävät taas pykälän enemmän haastavampia suunnistustehtäviä.

Ilvekset: 

13-14-vuotiaat. Ilvesten ryhmäläisillä on mahdollisuus tehostaa taitoja ja harjoittelua myös nuorten ryhmän mukana. Suunnistuskoulun harjoituksissa pyritään siihen, että kaikki saavat tarvittavat taidot yksin suunnistamiselle ja vauhdikkaasti etenemiselle. Radat normaalisti noin 2,8km pitkiä.