Kooveen nuorisotoiminta koostuu suunnistuskoulusta (6-14 v.) sekä yli 10-vuotiaille suunnatusta valmennusryhmätoiminnasta.

Koronarajoitusten ollessa voimassa harjoitellaan pääasiassa ulkona ja pidetään hyvät turvavälit. Harjoitukset kuitenkin pyörivät koko ajan.

Suunnistuskoulussa pidetään kesäkaudella n. 20 harjoitusta ja leiri. Talvikaudella suunnistuskoululaisilla on harjoitus kerran viikossa. Lisäksi harjoitellaan iltarasteille osallistumista kahdesti sekä osallistutaan kilpailuihin ja kansalliselle Leimaus-leirille. Teemme myös yhteistyötä naapuriseurojen kanssa.

Nuorten valmennustoimintoimintaan voivat tulla mukaan enemmän ja tavoitteellisemmin treenaavat ”isot” suunnistuskoululaiset (10-14 v.) sekä kaikki 14-18 vuotiaat. Nuorimmat voivat tarvita vanhempaa tukena joissain harjoituksissa ja poimivat tarjonnasta itselleen sopivat. He jatkavat myös suunnistuskoulun harjoituksissa.

Nuorten ryhmä harjoittelee säännöllisesti, tarjolla on useita suunnistustreenejä sekä mm. juoksutekniikkatreenit, lihaskuntoharjoittelua sekä ajankohtaan sopivia treenejä ja leirejä säännöllisesti. Osana harjoitusohjelmaa ovat viikoittaiset viiden seuran ko. ikäluokalle suunnatut yhteistreenit.

Treenit jatkuvat ympäri vuoden, suunnistajathan tehdään talvella! Lisäksi nuoret hiihtosuunnistavat, pyöräsuunnistavat ja tarkkuussuunnistavat. Menestystä on tänäkin talvena tullut joka lajissa.

Nuorten ryhmä harjoittelee osin aikuisten valmennusryhmien kanssa.

Nuorten harrastesuunnistus on myös tärkeää. Kilpavalmennuksen ohella varmistetaan, että ei-kilpailevien nuorten harrastesuunnistusmahdollisuudet ovat hyvät. Käytännössä harrastesuunnistajia ja valmennusryhmäläisiä ei erotella, vaan kaikkiin nuorten harjoituksiin sekä eri suunnistuslajeihin voi osallistua, vaikka ei olisi kiinnostunut kilpailemisesta. Mukaan vain rohkeasti!

Suunnistuskoulun rehtorina toimii Jaakko Vuorenmaa. Junnujen ja nuorten valmennustoiminnasta vastaa lajivalmentaja Timo Sild. Nuorten ryhmistä voi kysyä myös nuorisovastaavalta. Yhteystiedot.