Harrasteryhmä on tarkoitettu yli 18-vuotiaille suunnistuksesta ja liikkumisesta pitäville. Mukaan voi tulla kaikenkuntoiset, sillä jokainen voi tehdä harjoitukset oman vauhtinsa ja kuntonsa mukaan. Suunnistuksen perustaidot on hyvä olla jo hankittuna, koska harjoituksissa ei ole ohjausta suunnistuksen perusteisiin.

Harjoitusten ajantasaiset ja tarkemmat tiedot löytyy kalenterista.

Harrasteryhmään ilmoittautuminen tapahtuu MyClubin kautta.

Kaikki Kooveen suunnistusjaoston jäsenet lunastavat myös Koovee ry:n jäsenyyden. Jäsenmaksu vuonna 2023 on 25 € aikuisilta ja 15 € lapsilta. Seura laskuttaa jäsenmaksun kaikilta suunnistuksen toimintapaketin lunastaneilta.

Lisätietoja harrasteryhmään liittymisestä ja toiminnasta voit kysyä Marjut Dimitrow marru@kotiposti.net

 

Aikuisten suunnistuskouluun voi tulla opettelemaan taitoja joko alkeista tai jatkokurssille.

Suunnistuksen perustaidot:

  • karttamerkit
  • rastimääreitä
  • kartan suuntaaminen
  • reitinvalinnat
  • oman olinpaikan määrittäminen
  • kompassilla suunnan ottaminen

Lisää perustietoa suunnistuksesta.

Varusteet

Alkuun tärkeimpänä varustuksena on sään mukainen ulkoliikuntaan sopiva vaatetus ja kengät. Jos kengiltä haluaa tukea ja pitoa, niin nastarit ovat maastoon parempi vaihtoehto.

Kompassia käytetään kartan suuntaamiseen ja suunnassa kulkemiseen. Kompasseja on esim. peukalo- ja levykompasseja. Peukalokompasseja on saatavilla sekä oikea että vasenkätisille.

Emit-korttia käytetään kuntorasteilla ja kisoissa. Rastilla leimataan kortille rastitieto ja leimausaika, maalissa tiedot luetaan ja saadaan suorituksen kokonaisaika ja rastiväliajat. Emit-kortteja saa lainaan kuntorastien ja kilpailujen järjestäjiltä, ellei halua hankkia omaa. Emit-kortin hankkiminen ei siis ole välttämätöntä, kuntorasteilla voi käydä ilman ajanottoakin.

Harjoittelu

Harrasteryhmän harjoittelu tapahtuu seuran viikkoharjoitusten yhteydessä. (kalenterissa lukee seuraharjoitus)

Kauden 2022 (kalenterivuosi) maksu on 90 e. Maksu sisältää:

  • Seuran viikkoharjoitukset: Suunnistusharjoitus 1-2 krt /vko, sisältäen kartan ja radan, juoksuharjoitus 1-2krt /vko, talvikaudella seurajumppa 1 krt /vko, testijuoksut, sisältäen ajanoton
  • Oikeuden edustaa Kooveeta kilpailuissa
  • Oikeuden osallistua seuran yleiseen leiritykseen, sisältäen radat ja ohjauksen
  • Seuran tukemien viestikilpailuiden osallistumismaksuista 50%: Jukolan/Venlojen viesti 1. ilmoittautumisportaalla, ehtona osallistuminen vähintään yksiin talkoisiin ennen Jukola viikonloppua (ei vaadi lisenssiä), Hämeen aluemestaruusviesti, FinnSpring-viesti, Halikko-viesti, 25Manna

Talvi 2023:

Maanatai: Score-O joka toinen maanantai

Tiistaisin: suunnistusharjoitus

Keskiviikkoisin: juoksuharjoitus

Torstaisin : seurojen yhteinen suunnistusharjoitus. Harjoituksen paikat vaihtelevat.

Perjantai: kuntopiiri

Sunnuntai: pitkä lenkki