Pyöräsuunnistuksessa edetään pyörällä rastilta toiselle karttaan merkittyjä teitä tai polkuja pitkin. Suomessa poikkeaminen poluilta on sallittua. Se huomioidaan ratojen laadinnassa siten, että luonnon kulumisen haitat vältetään.

Rastit sijoitetaan urille eli teiden tai polkujen varteen. Pyöräsuunnistajilla on kilpailuissa kypäräpakko. Kartta kiinnitetään ohjaustangossa olevaan karttatelineeseen.

Pyöräsuunnistuksessa tehtävänä on reitinvalintojen tekeminen uraverkostossa ja siihen liittyen myös maaston muotojen ja korkeuserojen arviointi. Kilpailijan keskinopeus on n. 20 km/h, ja huippunopeudet hyväkulkuisilla urilla ja alamäissä jopa 40-60 km/h. (Suunnistusliitto)

Koovee suunnistuksella on aktiivinen pyöräsuunnistusryhmä, jonka kansainvälisesti tunnetuin urheilija on Marika Hara, joka on tähän mennessä saavuttanut 11 maailmanmestaruutta, 7 Euroopan mestaruutta sekä suuren määrän MM- ja EM- hopea- ja pronssimitaleita. Toinenkin Kooveeläinen, Henna Saarinen, on pyöräsuunnistuksen A-maajoukkueessa.

Nuorten puolella Oliver Schüle on nimetty nuorten maajoukkueeseen ja vuonna 2020 Kooveen nuoret pyöräsuunnistajat saavuttivat useita Suomen mestaruuksia sekä mitalisijoja.

Vuonna 2021 Kooveelta pääsi kaksi nuorta edustamaan Suomea pyöräsuunnistuksen EM-kisoihin Portugaliin.