Seuraavat suunnistuskoulut aikuisille syksyllä 2023

Jaksolla mm. tutustutaan karttaan, karttamerkkeihin. Opetellaan seuraamaan karttaa, suunnittelemaan reittiä sekä havainnoimaan maaston kohteita. Harjoitellaan suuntaamaan karttaa kompassilla ja tekemään reitin valintoja.

Suunnistuskoulu alkaa to 24.8.  klo 18.00. Hallilassa (Havumetsänkatu 1)

Ilmoittautuminen myClubin kurssin kautta.

Muut kokoontumiset:

to 31.8., Nirva

to 7.9., Hervantajärven uimaranta

to 14.9. Vuoreksen koulu ja

to 21.9. Linnainmaan koulu

Kokoontumisia jaksolla on kuusi kertaa, joista viisi omia harjoituksia ja yksi iltarasteilla erikseen sovittuna.

Vuoden 2022 suunnistuskoulut

Syksyn 2022 jaksolla onnistuttiin väistelemään ukkosia ja sateita ja harjoitukset saatiin tehdä välillä jopa helteisen lämpimissä oloissa.

Harjoitusten teemat: rastin otto, suunnassa kulkeminen, reitinvalinnat, ennakointi jne, syvensivät suunnistustaitoja.

Palautteen mukaan taidot kasvoivat ja mukana olleet saivat varmuutta suunnistukseen ja omaan tekemiseen ja opit tarttuivat oppilaisiin. Suunnistamisen varmuus näkyi jo jakson aikana, enää ei tarvittu ohjaajia kaikkien mukaan vaan he menivät radoille joko yksin ohjaajien tukemana tai pienissä ryhmissä.

2022 kevään aikuisten suunnistuskoulu päästiin lumisesta keväästä huolimatta aloittamaan huhtikuussa alkuperäisen aikataulun mukaisesti, treenipaikkoja jouduttiin hieman muuttamaan ettei ensimmäisiä harjoituksia tarvinnut tehdä lumihangessa kahlaten.

Jakso aloitettiin tutustumalla karttaan, karttamerkkeihin, miltä kartta näyttää maastossa tai miltä maasto näyttää kartassa. Harjoituksia pidettiin eri teemoilla, eri maastoissa, jakso päätettiin viivasuunnistukseen, missä korostui tähän asti opitut asiat.

Vuoden 2021 suunnistuskoulujaksot on saatu päätökseen. Palautteen perusteella jakso oli ollut antoisa: ”Sain varmuutta rastin ottoon sekä opin käyttämään kompassia, lisäksi kertasin karttamerkkejä ja opin jotain uutta korkeuskäyrien lukemisesta”

”Mukavan vaihtelevat radat, hienoa kun aina eri paikka. Ystävällisiä ohjaajia – sopivan kokoinen ryhmä – eri tasoiset suunnistajat huomioitiin hyvin – sopivan pienissä ryhmissä mentiin metsään. Tuntui että saa henkilökohtaista ohjausta.”

”Opin paljon enemmän kuin mitä osasin etukäteen ajatellakaan.”

Aikuisten suunnistuskoulun kevään 2021 jatkokurssin jakso saatiin päätökseen iloisissa (ja runsas hyttysissä) merkeissä. Jakson aikana perehdyttiin reitin valintaan, rastinottoon, kompassin käyttöön sekä sprintti- että metsäsuunnistuksen kautta.

Jakson viimeinen harjoitus pidettiin käyräkartalla. Moni mukana ollut sanoi, että oli yllätys kuinka paljon helpompaa pelkällä käyräkartalla oli edetä maastokarttaan verrattuna.

Saatua palautetta kevään jaksoista:

  • ’Halusin tutustua suunnistukseen harrastuksena ja halusin myös oppia lukemaan karttaa. Koin joka kerran jälkeen että olin oppinut taas jotain uutta.’
  • ’Olin lähes joka kerta maastossa eri ohjaajan kanssa. Tämä oli mainiota, sillä jokaisella oli erilaisia tapoja ja vinkkejä suunnistukseen.’
  • ’Tykkäsin siitä että suunnistaessa ei ollut kiire, vaan sai rauhassa keskittyä.’
  • ’Kurssilla oli mukava käydä ja opin paljon uutta.’