Aikuisten suunnistuskoulun jatkoryhmä alkaa to 18.8.2022. Jaksolla kokoonnutaan kuusi kertaa: viisi omaa harjoitusta ja lisäksi iltarastikerta. Jakson hinta on 80,00 e.

Kokoontumiset:

  • 18.8.: Suolijärvi, Hervanta
  • 25.8.:
  • 1.9.:
  • 8.9.:
  • 15.9.:

Jatkoryhmän ilmoittautuminen: https://koovee.myclub.fi/flow/courses/4001901

Tällä jaksolla syvennetään suunnistuksen perustaitoja mm. maaston seuraaminen, kartan suuntaaminen, kompassin käyttö, reitin suunnittelu ja valinta. Jatkokurssille osallistuminen ei vaadi alkeiskurssin käymistä, vaan se on oma kokonaisuutensa. Mukaan voit tulla uutena tai edellisen jakson jatkoksi.

Ryhmän koko on rajattu 20 osallistujaan.

Vuoden 2022 suunnistuskoulut

2022 kevään aikuisten suunnistuskoulu päästiin lumisesta keväästä huolimatta aloittamaan huhtikuussa alkuperäisen aikataulun mukaisesti, treenipaikkoja jouduttiin hieman muuttamaan ettei ensimmäisiä harjoituksia tarvinnut tehdä lumihangessa kahlaten.

Jakso aloitettiin tutustumalla karttaan, karttamerkkeihin, miltä kartta näyttää maastossa tai miltä maasto näyttää kartassa. Harjoituksia pidettiin eri teemoilla, eri maastoissa, jakso päätettiin viivasuunnistukseen, missä korostui tähän asti opitut asiat.

Vuoden 2021 suunnistuskoulujaksot on saatu päätökseen. Palautteen perusteella jakso oli ollut antoisa: ”Sain varmuutta rastin ottoon sekä opin käyttämään kompassia, lisäksi kertasin karttamerkkejä ja opin jotain uutta korkeuskäyrien lukemisesta”

”Mukavan vaihtelevat radat, hienoa kun aina eri paikka. Ystävällisiä ohjaajia – sopivan kokoinen ryhmä – eri tasoiset suunnistajat huomioitiin hyvin – sopivan pienissä ryhmissä mentiin metsään. Tuntui että saa henkilökohtaista ohjausta.”

”Opin paljon enemmän kuin mitä osasin etukäteen ajatellakaan.”

Aikuisten suunnistuskoulun kevään 2021 jatkokurssin jakso saatiin päätökseen iloisissa (ja runsas hyttysissä) merkeissä. Jakson aikana perehdyttiin reitin valintaan, rastinottoon, kompassin käyttöön sekä sprintti- että metsäsuunnistuksen kautta.

Jakson viimeinen harjoitus pidettiin käyräkartalla. Moni mukana ollut sanoi, että oli yllätys kuinka paljon helpompaa pelkällä käyräkartalla oli edetä maastokarttaan verrattuna.

Saatua palautetta kevään jaksoista:

  • ’Halusin tutustua suunnistukseen harrastuksena ja halusin myös oppia lukemaan karttaa. Koin joka kerran jälkeen että olin oppinut taas jotain uutta.’
  • ’Olin lähes joka kerta maastossa eri ohjaajan kanssa. Tämä oli mainiota, sillä jokaisella oli erilaisia tapoja ja vinkkejä suunnistukseen.’
  • ’Tykkäsin siitä että suunnistaessa ei ollut kiire, vaan sai rauhassa keskittyä.’
  • ’Kurssilla oli mukava käydä ja opin paljon uutta.’