Koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen tilanne näkyy Salibandyliiton alaisten sarjojen päättyessä välittömästi. Ainakaan vielä Salibandyliitolta ei ole tullut muita määrääviä ohjeita seuroille, mutta luonnollisesti seurana Kooveen täytyy tehdä päätöksiä toiminnan jatkosta ja järjestämisestä kevään osalta. Seuraamme THL:n ja muiden viranomaisten antamia ohjeita jatkuvasti tilanteen kehittyessä. Jaoston johtokunta on keskustellut asiasta ja päättänyt edetä siten, että harjoittelussa pidetään nyt kahden viikon tauko ja tauon jälkeen joukkueiden harjoittelu rakennetaan tähdäten tulevaan kauteen.

Eilen ilmoitettujen Salibandyliiton linjausten mukaisesti kaikki pääsarjat ovat tauolla ja muut sarjat päättyivät välittömästi, näistä päätöksistä löytyy lisää tietoa Salibandyliiton sivuilta ja tiedotteista. Suomen hallitus ja aluehallintoviranomaiset ovat myös tehneet päätöksiä yleisötilaisuuksien osalta ja tällä on vaikutusta pääsarjojen toimintaan. Niiden osalta kuitenkin odotamme lisää tietoa Salibandyliitosta ensi viikon perjantaihin mennessä.

Koska sarjatoiminta päättyy välittömästi, ei varsinaisia otteluita keväällä enää tulla pelaamaan. Tällainen tilanne suurelta osin joukkueiden osalta olisi ollut muutenkin ja harjoittelu tässä vaiheessa kautta tähtäisi joka tapauksessa tulevan kauden toimintaan, tavoitteisiin ja joukkueiden rakentamiseen. Jaoston johtokunta on tämän kaiken perusteella päätynyt siihen, että toiminnassa pidetään muiden kuin edustusjoukkueiden osalta tauko yhteisten harjoitusten osalta. Omaehtoinen harjoittelu valmentajien antamien ohjeiden mukaan voi jatkua, mutta yhteisiä tilaisuuksia ei järjestetä. Tauko yhteisistä harjoituksista alkaa perjantaina 13.3.2020 ja päättyy maanantaina 30.3.2020 ellei muuta ilmoiteta. Edustusjoukkueiden osalta kuitenkin harjoittelu jatkuu ja odotamme Salibandyliiton päätöstä pääsarjojen jatkosta.

Eilen julkistetuissa Suomen hallituksen toimenpiteissä ei ole selkeätä linjausta harrastustoiminnan jatkamiseksi tai lopettamiseksi. Yleisesti hallituksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön toimesta on suositettu, että tartuntojen leviämisen hidastamiseksi ei-välttämätöntä harrastustoimintaa tulisi rajoittaa ja tähän Kooveen salibandy myös nyt tehdyllä päätöksellä pyrkii, koska siihen on hyvä mahdollisuus. Tulevan kahden viikon aikana saadaan lisää tietoa tartuntojen määrän kehittymisestä Pirkanmaalla ja riskialueilta palanneiden henkilöiden sairastumisesta.

Jatkon harjoitteluohjelma tauon jälkeen pyritään rakentamaan niin, että nyt pidetty tauko otetaan takaisin harjoittelussa myöhemmin keväällä ja kesällä. Harjoittelun järjestämisessä tauon jälkeen otetaan huomioon seuraavan kahden viikon aikana annettavat uudet ohjeet harrastustoiminnan osalta. Näitä suunnitelmia aletaan rakentaa nyt ja tietoa siitä tulee jatkossa valmennuksen kautta. Tavoitteena on jatkaa harjoittelua niin normaalisti kuin se vain on mahdollista, mutta tässä vaiheessa pyrkiä minimoimaan viruksen leviäminen rajoittamalla yhteistä harjoittelua. Seura uskoo, että näin toimien vaikutukset normaaliin elämään jäävät mahdollisimman pieneksi ja samalla toimitaan hallituksen tänään julkistaman linjan ja suositusten mukaisesti.

AutoCenter Areena on auki normaalisti ja näin pelaajien omaehtoinen harjoittelu on hallilla mahdollista aivan kuten muulloinkin. Yllä olevat päätökset koskevat siis yhteistä harjoittelua ja silloinkin, kun suoritetaan omaehtoista harjoittelua tulee ennaltaehkäisevät toimenpiteet kuten käsien pesu tehdä erityisen huolellisesti. Sairaana ei luonnollisesti tule harjoitella, ei myöskään jos kuuluu riskiryhmiin.

Tehdyt päätökset ovat linjassa muun muuassa THL:n ja Olympiakomitean kautta tulleen lisäohjeistuksen kanssa ja seuraamme tätäkin jatkossa. Mikäli tilanne muuttuu harjoittelun osalta, tiedotamme siitä erikseen.