Koovee on aloittanut Erasmus+ projektin yhdessä kahden ulkomaalaisen seuran kanssa! Mukana on Kooveen lisäksi saksalainen SC DHfK Leipzig ja latvialainen FBK Valmiera. Yhdessä näiden kolmen seuran voimin haluamme kehittää ja monipuolistaa valmennusosaamista sekä jakaa tietoa vankan yhteistyön kautta.
Projekti on lähtenyt käyntiin jäsenkyselyllä, joka lähetetty kaikkien seurojen valmentajille ja kerho-ohjaajille.
Tämä sivusto toimii projektin virallisena nettisivuna, josta voit lukea suomeksi projektin kehittymisestä ja etenemisestä.
Lisätietoa Erasmus+-hankkeesta voit lukea OPH:n sivuilta: https://www.oph.fi/fi/kehittaminen-ja-kansainvalisyys/erasmus-ohjelma-2021-2027/erasmus-liikunnalle-ja-urheilulle-sport
Projektin toimijat kohtasivat syyskuun alussa ensin Helsingissä maajoukkuetapahtuman yhteydessä ja seuraavana päivänä toiminta jatkui Tampereella. Projekti koostuu kolmen seuran yhteistyöstä, jossa on mukana Koovee (Suomi), SC DHfK Leipzig (Saksa) ja FBK Valmiera (Latvia). Lisätietoa muiden seurojen toiminnasta ja projektin kulusta löydät seuraavilta nettisivuilta: https://fbkvalmiera.lv/ ja https://www.floorball-leipzig.de/ .
Tapaamisen ja oikeastaan koko projektin tarkoituksena on jakaa ja lisätä tietoisuutta salibandyn valmentamisesta eri seurojen välillä kansainvälisellä tasolla. Mukana oli mm. valmentajia, pelaajia sekä seuratyöntekijöitä.
Seuraavaksi hieman lisätietoa siitä millaisia asioita tapaamisessa käytiin ja mitä esimerkiksi Saksan seuran SC DHfk Leipzigin puolesta osallistuneet henkilöt oppivat:
”Kooveen kerho- ja joukkuetoiminnassa on mukana noin 400 lasta ja nuorta. Vaikuttava lukema. Toiminnassa mukana on 3-17-vuotiaita lapsia ja nuoria ja jokaisessa ikäluokassa toiminta jakaantuu myös tason mukaan. Meillä on vielä vähän kiinniotettavaa tässä 😉“
”Tämä ei ole helppo aihe niin kuin Juuso Laamanen kertoikin pitäessään luentoa aiheesta. Kooveen seuran kulttuuri on pyritty tekemään yhteisölliseksi, joka on avoin jokaiselle taustasta riippumatta. Seurassa tai seuran toiminnassa ei suvaita minkäännäköistä väkivaltaa ja toiminnan on oltava turvallista etenkin lapsille ja nuorille. Osa turvallisen urheiluympäristön luomista on myös keskustelevan ilmapiirin tuomista osaksi urheilua, jotta jokaisella on mahdollisuus kertoa mikäli ikäviä tapahtumia tai ongelmakohtia ilmenee.“
”Olimme hyvin vakuuttuneita siitä, kuinka paljon pelejä nuorillakin pelaajilla jo on. Saimme seurata P9 ja P14- joukkueiden treenejä Kauppi Sports Centerillä ja seuraavaksi ajatuksia niistä:
P9 treenit:
P14 treenit:
”Yksi parhaista asioista tapaamisella oli päästä näkemään huippusalibandy Nordic Challengen muodossa, jossa sekä poikien U19 maajoukkue että miesten maajoukkue kohtasivat Ruotsin. Pelit ja muu ohjelma oli Vantaan Energian Areenalla, joka on myös F-liiga joukkue Eräviikinkien kotihalli.
Viikonloppu oli erinomainen kokemus ja loi erittäin hyvän vaikutuksen jokaiselle!“
Miten projekti jatkuu?
Seuraava tapahtuma on webinaario muotoinen, jossa aiheena on edelleen samat asiat, kuin Suomessa käytiin läpi; lisätä informaatiota ja tietoisuutta valmentajien välilä. Webinaari on loistava mahdollisuus perehtyä syvemmin Kooveen toimintaan sekä lisätä seurojen välistä yhteistyötä entisestään vuorovaikutuksen ja avoimen kommunikaation avulla. Tulevassa webinaarissa on vielä enemmän valmentajia ja seurahenkilöitä mukana.
Tulevaisuudessa myös SC DHfk Leipzig ja FBK Valmiera tulevat pitämään samanlaisia tapaamisia omien seurojensa näkökulmasta.