VIVO HOIVA -LIIGA 2023

Tampereen petankkiliiga eli VIVO Hoiva-liiga järjestetään nyt 34. kerran. Pelipaikka on viime vuoden tapaan Hakametsän jäähallin alueella sijaitseva laaja hiekkakenttä.

LATAA TÄSTÄ LIIGAN ILMOITTAUTUMISLOMAKE.

LATAA TÄSTÄ LIIGAN KUTSUKIRJE. (Myös ohessa.)

ILMOITTAUTUMISET

Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä maanantaihin 15.5. mennessä joko sähköpostitse osoitteeseen petanque@koovee.fi tai puhelimitse kirjeen lopussa mainituille yhteyshenkilöille. Joukkueen nimi, yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero riittävät ilmoittautumisvaiheessa. Toki ilmoittautua voi myös lähettämällä ilmoittautumislomake sähköpostitse.

Ilmoittautumislomake on palautettava viimeistään 30.5. kaikki kohdat täytettyinä pelipaikalle ensimmäisen pelipäivän yhteydessä.

Sallittuja muutoksia joukkueessa ovat esim. seuraavat:

  • jos joukkue haluaa vaihtaa nimeä, sarjapaikka säilyy, jos yli puolet pelaajista on samoja kuin edellisellä kaudella. Ei koske yritysten nimenmuutoksia.
  • saman nimen alla saa pelaajia vaihtaa rajoituksetta.

Pelit pelataan kolmihenkisin joukkuein (trippeli) ja joukkueeseen saa olla nimettynä enintään kuusi pelaajaa.

PELAAJAPÖRSSI

Tänäkin vuonna toimii pelaajapörssi, johon toivomme ilmoittautuvan kaikkien niiden yksittäisten pelaajien, jotka haluavat pelata liigassa, mutta joilla ei ole omaa joukkuetta.

Näin ollen joukkueet, jotka kaipaavat yksittäisiä pelaajia täydentämään vajaita joukkueitaan, voivat kysellä näitä pelaajia pelaajapörssistä. Pelaajapörssiin ilmoittautuneet pelaajat voivat toki myös muodostaa aivan uuden joukkueen liigaan. Pelaajapörssin palveluista kiinnostuneet pelaajat ja joukkueet, ottakaa yhteyttä yhteyshenkilöihin sähköpostitse.

FIRMAMESTARUUS

 Petankkiliigassa pelataan Tampereen firmamestaruudesta.

Firmasarja pelataan petankkiliigan sisällä, jossa firmajoukkueiden keskinäiset pelit muodostavat kyseisen sarjan ja firmasarjan voittaja ratkaistaan eri sarjatasojen parhaiden kesken pelattavalla lopputurnauksella.

Firmajoukkueessa pelaajien tulee olla samasta firmasta. Myös lomautetut ja eläkkeelle siirtyneet hyväksytään joukkueeseen (tarvittaessa todistettava). Firmasarjan välierät ja finaalit pelataan torstaina 17.8.

PELIPÄIVÄT

Kaikki joukkueet ovat aina yhtäaikaisesti läsnä, eli yksi peli-ilta/viikko. Peli-illat ovat seuraavat. Pelit alkavat kunakin päivänä klo 18.00, ellei toisin mainita.

  • tiistai 30.5. (avajaiset klo 17.30)
  • torstai 8.6.
  • torstai 15.6.
  • tiistai 20.6.
  • tiistai 1.8.
  • tiistai 8.8.
  • tiistai 15.8.
  • torstai 17.8. (firmasarjan välierät ja mitaliottelut)

Lataa tästä otteluohjelma pdf:nä (näkyvät myös alla):

A-sarjan otteluohjelma

B-sarjan otteluohjelma

A-SARJA

Osallistuvat joukkueet 2022 perusteella:

HypeHawks, Lokomo Nepa 2, Salsa
Jäykät Ranteet, Los Pantalones 1, Pallokalat, Sähkölaitos
Kalevan Kuula, Mela, Petankkiporsaat, TPQ 1
KVM, Nepa 1, Ruukie, Vaatimattomat

Pallokalat ja Petankkiporsaat eivät ilmoittautuneet.

Yksinkertainen runkosarja (kaikki kaikkia vastaan), pelipäivät:

ti 30.5., to 8.6., to 15.6., ti 20.6. ja ti 1.8.

Välilohkot yksinkertainen sarja runkosarjan sijoitusten perusteella, pelipäivä ti 8.8.:

lohko A (1.-4.)           lohko B (5.-8.)           lohko C (9.-12.)

Välilohkot yksinkertainen sarja runkosarjan sijoitusten perusteella, pelipäivä ti 8.8.:
lohko A (1.-4.) lohko B (5.-8.) lohko C (9.-12.)

Tiistaina 8.8. pelataan myös putoamiskarsinta (paras kolmesta) runkosarjan 13. ja 14. kesken, jonka häviäjä pelaa B-sarjassa 2024.

Sijoitusottelut, pelipäivä ti 15.8.:
– lohko E (A1, A2, A3, B1): Yksinkertainen sarja (sijat 1.-4.), johon lasketaan mukaan alkusarjan keskinäisten pelien tulokset.
– lohko F (A4, B2, B3, C1). Yksinkertainen sarja (sijat 5.-8.)
– lohko G (B4, C2, C3, C4). Yksinkertainen sarja (sijat 9.-12.)

B-SARJA

Yksinkertainen runkosarja (kaikki kaikkia vastaan), pelipäivät:
ti 30.5., to 8.6., to 15.6., ti 20.6. ja ti 1.8.
Jokaisella joukkueella on näistä neljänä iltana pelejä. Runkosarjan 13. ei ole muita peli-iltoja.

Välilohkot yksinkertainen sarja runkosarjan sijoitusten perusteella, pelipäivä ti 8.8.:
lohko H (1.-4.) lohko I (5.-8.) lohko J (9.-12.)

Sijoitusottelut, pelipäivä ti 15.8.:
– lohko B4 (H1, H2, H3, I1): Yksinkertainen sarja (sijat 1.-4.), johon lasketaan mukaan alkusarjan keskinäisten pelien tulokset. Sarjan kolme parasta pelaavat A-sarjassa 2024.
– lohko F (H4, I2, I3, J1). Yksinkertainen sarja (sijat 5.-8.)
– lohko G (I4, J2, J3, J4). Yksinkertainen sarja (sijat 9.-12.)

PELIPAIKKA

Hakametsän hiekkakenttä sijaitsee Hakametsän jäähallin pohjoispuolella heti jäähallin parkkipaikan ja Tartonpuiston välissä. Lähimmältä ratikkapysäkiltä on pelipaikalle noin 5 minuutin kävelymatka. Parkkitila ei lopu kesken. Jäähallin WC:t ovat käytössämme. Pelipaikalla toimii kanttiini Kooveen pétanquejaoston kontin luona.

PELITAPA & SÄÄNNÖT

Jokaisessa joukkueessa pelaa kolme henkilöä, ja kaikilla on heitettävänä kaksi kuulaa. Jos joukkue on vajaalukuinen, se pelaa myös vajaalla kuulamäärällä, eli kaikissa tapauksissa pelaajalla on käytössä kaksi kuulaa.

Petankkikentät on rajattu naruilla, joten kaikki rajat ovat kuolemanrajoja.

Järjestävän seuran edustajana pelipaikalla on tuomari, jonka tehtävänä on valvoa sääntöjen noudattamista ja kiistanalaisissa tilanteissa suorittaa mittaus. Peleissä noudatetaan Suomen Pétanque-Liiton hyväksymiä pelisääntöjä niiltä osin kuin muuta ei ole kerrottu. Pelejä koskevat mahdolliset protestit on jätettävä kirjallisina kolmen päivän kuluessa, ja ne on osoitettava Kooveen pétanque-jaostolle.

Pelit pelataan laaditun sarjaohjelman mukaisesti, ja mikäli joukkue ei saavu kentälle 15 minuutin kuluessa ilmoitetusta alkamisajankohdasta, se tuomitaan hävinneeksi.

Runkosarjassa pisteitä saa seuraavasti: voitosta 3 pistettä, tappiosta 1 pisteen ja luovutuksesta 0 pistettä. Joukkueiden ollessa tasapisteissä järjestyksen määrää 1) tehtyjen ja annettujen pisteiden erotus, 2) tehtyjen pisteiden määrä, 3) keskinäinen ottelu.

Jos joukkue luovuttaa enemmän kuin kuusi peliä, se suljetaan sarjasta ja joukkueen pelatut pelit mitätöidään.

A-sarjan kaksi viimeistä joukkuetta putoaa suoraan B-sarjaan. B-sarjan kaksi parasta joukkuetta nousee suoraan A-sarjaan.

Petankkiliigan päättäjäiset ja palkintojenjakotilaisuus pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Tilaisuudessa palkitaan Petankkiliigan kuusi parasta joukkuetta (A-sarja) sekä ylempään sarjaan nousevat joukkueet, kuten myös firmasarjan kolme parasta joukkuetta.

Petankkiliigan ja firmasarjan sarjatilanne on saatavilla pelipaikalta pelipäivinä.

Sarjatilanne päivitetään myös sivustolle http://koovee.fi/lajit -> PETANQUE. Tämän lisäksi sarjatilanteita lähetetään sähköpostitse halukkaille viikoittain.

OSANOTTOMAKSU

Petankkiliigan osanottomaksu on 90 euroa per joukkue. Ilmoittautumisajan päätyttyä Koovee lähettää joukkueen yhteyshenkilölle laskun, jonka eräpäivä on 14 vuorokautta laskun lähettämisestä.

LISÄTIETOJA

petanque@koovee.fi

Janne Rissanen, puh. 050 4874150

Arto Brand, puh. 045 2350231

Koovee ry / Pétanquejaosto