Petanque-jaosto on perustettu vuonna 1988 ja on siitä lähtien tarjonnut yhtäjaksoisesti tamperelaisille lajin harrastajille kilpailu- ja harrastetoimintaa ympäri vuoden.

Lajin harrastajat ovat päässeet näyttämään taitojaan mm. jokakesäisessä petankkiliigassa sekä lukuisissa muissa jaoston järjestämissä kansallisen että kansainvälisen tason kilpailuissa.

Seuran jäsenet ovat saavuttaneet menestystä lajin SM-kilpailuissa aina kultamitaleille asti.

Petanque on myös oiva laji muun muassa työyhteisöjen ja kaveriporukoiden virkistyspäiville tai ihan säännölliseen harjoitteluun ja pelaamiseen jokavuotisessa kesäsarjassa eli Vivo Hoiva -liigassa (osallistumismaksun voi maksaa yleisimmillä virike- ja liikuntaeduilla).

Kysy ennakkoluulottomasti tarjousta Kooveen petanque-toimintaa tyhy- tai henkilöstöliikuntapäiväänne!

 

 

 

 

 

 

 

 

VIVO Hoiva -liiga 2023

Tampereen petankkiliiga eli VIVO Hoiva-liiga järjestetään nyt 34. kerran. Pelipaikka on viime vuoden tapaan Hakametsän jäähallin alueella sijaitseva laaja hiekkakenttä.

LATAA TÄSTÄ LIIGAN ILMOITTAUTUMISLOMAKE.

LATAA TÄSTÄ LIIGAN KUTSUKIRJE. (Myös ohessa.)

ILMOITTAUTUMISET

Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä maanantaihin 15.5. mennessä joko sähköpostitse osoitteeseen petanque@koovee.fi tai puhelimitse kirjeen lopussa mainituille yhteyshenkilöille. Joukkueen nimi, yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero riittävät ilmoittautumisvaiheessa. Toki ilmoittautua voi myös lähettämällä ilmoittautumislomake sähköpostitse.

Ilmoittautumislomake on palautettava viimeistään 30.5. kaikki kohdat täytettyinä pelipaikalle ensimmäisen pelipäivän yhteydessä.

Sallittuja muutoksia joukkueessa ovat esim. seuraavat:

 • jos joukkue haluaa vaihtaa nimeä, sarjapaikka säilyy, jos yli puolet pelaajista on samoja kuin edellisellä kaudella. Ei koske yritysten nimenmuutoksia.
 • saman nimen alla saa pelaajia vaihtaa rajoituksetta.

Pelit pelataan kolmihenkisin joukkuein (trippeli) ja joukkueeseen saa olla nimettynä enintään kuusi pelaajaa.

PELAAJAPÖRSSI

Tänäkin vuonna toimii pelaajapörssi, johon toivomme ilmoittautuvan kaikkien niiden yksittäisten pelaajien, jotka haluavat pelata liigassa, mutta joilla ei ole omaa joukkuetta.

Näin ollen joukkueet, jotka kaipaavat yksittäisiä pelaajia täydentämään vajaita joukkueitaan, voivat kysellä näitä pelaajia pelaajapörssistä. Pelaajapörssiin ilmoittautuneet pelaajat voivat toki myös muodostaa aivan uuden joukkueen liigaan. Pelaajapörssin palveluista kiinnostuneet pelaajat ja joukkueet, ottakaa yhteyttä yhteyshenkilöihin sähköpostitse.

FIRMAMESTARUUS

 Petankkiliigassa pelataan Tampereen firmamestaruudesta.

Firmasarja pelataan petankkiliigan sisällä, jossa firmajoukkueiden keskinäiset pelit muodostavat kyseisen sarjan ja firmasarjan voittaja ratkaistaan eri sarjatasojen parhaiden kesken pelattavalla lopputurnauksella.

Firmajoukkueessa pelaajien tulee olla samasta firmasta. Myös lomautetut ja eläkkeelle siirtyneet hyväksytään joukkueeseen (tarvittaessa todistettava). Firmasarjan välierät ja finaalit pelataan torstaina 17.8.

PELIPÄIVÄT

Kaikki joukkueet ovat aina yhtäaikaisesti läsnä, eli yksi peli-ilta/viikko. Peli-illat ovat seuraavat. Pelit alkavat kunakin päivänä klo 18.00, ellei toisin mainita.

 • tiistai 30.5. (avajaiset klo 17.30)
 • torstai 8.6.
 • torstai 15.6.
 • tiistai 20.6.
 • tiistai 1.8.
 • tiistai 8.8.
 • tiistai 15.8.
 • torstai 17.8. (firmasarjan välierät ja mitaliottelut)

Lataa tästä otteluohjelma pdf:nä (näkyvät myös alla):

A-sarjan otteluohjelma

B-sarjan otteluohjelma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoa Kooveen petanque-toiminnasta:

petanque@koovee.fi

@koovee1929

@koovee1929 

Uusi pelaaja? 

Kooveen petanquejaosto pelaa syys- ja talvisarjaa säännöllisesti maanantaisin klo 18.00 alkaen Raholan liikuntakeskuksessa (Teerivuorenkatu 2). Joukkueet arvotaan aina ja peleissä käytetään aikarajaa, jotta sarjapelit saadaan pelattua noin kolmessa tunnissa per kerta.

Lisäksi Kooveen petanquejaostolla on torstaisin Raholassa noin klo 11 alkaen oma ”veteraanivuoro”.

Kaikki aloittelevat ja kokeneet pelaajat ovat tervetulleita mukaan kokeilemaan petanqueta. Tutumiskäynti on aina ilmainen. Olethan kuitenkin ennen tutustumista yhteydessä petanque@koovee.fi tai 0504874150 (Janne Rissanen) lainapelivälineitä ja saapumisohjeita varten.

Hallikauden maksut ovat:

 • 150 € koko hallikaudelta
 • 30 € / kk
 • 8 € / kerta – tutustumiskäynti on ilmainen
 • 2 € osallistumismaksu maanantaisarjoihin
 • 4 € kertamaksu torstain ”veteraanivuoroon”

Kausi- ja kuukausimaksu kattaa myös veteraanivuoron.

Lisätietoja:

petanque@koovee.fi

Janne Rissanen

050-4874150

Tämän lisäksi Kooveen jaostotoimintaan osallistuvilta laskutetaan kerran vuodessa Koovee ry:n jäsenmaksu 15 €. Laskut saat Kooveen myClub-palvelun kautta, kun jatkat tutustusmiskäynnin jälkeen mukana toiminnassa.

Jäsenmaksuja lukuunottamatta kaikki Kooveen toiminnan muut maksut voi maksaa liikunta- ja virike-eduilla: https://koovee.fi/liikunta-ja-kulttuurieduilla-maksaminen-kooveessa/

A-SARJA

Osallistuvat joukkueet 2022 perusteella:

HypeHawks, Lokomo Nepa 2, Salsa
Jäykät Ranteet, Los Pantalones 1, Pallokalat, Sähkölaitos
Kalevan Kuula, Mela, Petankkiporsaat, TPQ 1
KVM, Nepa 1, Ruukie, Vaatimattomat

Pallokalat ja Petankkiporsaat eivät ilmoittautuneet.

Yksinkertainen runkosarja (kaikki kaikkia vastaan), pelipäivät:

ti 30.5., to 8.6., to 15.6., ti 20.6. ja ti 1.8.

Välilohkot yksinkertainen sarja runkosarjan sijoitusten perusteella, pelipäivä ti 8.8.:

lohko A (1.-4.)           lohko B (5.-8.)           lohko C (9.-12.)

Välilohkot yksinkertainen sarja runkosarjan sijoitusten perusteella, pelipäivä ti 8.8.:
lohko A (1.-4.) lohko B (5.-8.) lohko C (9.-12.)

Tiistaina 8.8. pelataan myös putoamiskarsinta (paras kolmesta) runkosarjan 13. ja 14. kesken, jonka häviäjä pelaa B-sarjassa 2024.

Sijoitusottelut, pelipäivä ti 15.8.:
– lohko E (A1, A2, A3, B1): Yksinkertainen sarja (sijat 1.-4.), johon lasketaan mukaan alkusarjan keskinäisten pelien tulokset.
– lohko F (A4, B2, B3, C1). Yksinkertainen sarja (sijat 5.-8.)
– lohko G (B4, C2, C3, C4). Yksinkertainen sarja (sijat 9.-12.)

B-SARJA

Yksinkertainen runkosarja (kaikki kaikkia vastaan), pelipäivät:
ti 30.5., to 8.6., to 15.6., ti 20.6. ja ti 1.8.
Jokaisella joukkueella on näistä neljänä iltana pelejä. Runkosarjan 13. ei ole muita peli-iltoja.

Välilohkot yksinkertainen sarja runkosarjan sijoitusten perusteella, pelipäivä ti 8.8.:
lohko H (1.-4.) lohko I (5.-8.) lohko J (9.-12.)

Sijoitusottelut, pelipäivä ti 15.8.:
– lohko B4 (H1, H2, H3, I1): Yksinkertainen sarja (sijat 1.-4.), johon lasketaan mukaan alkusarjan keskinäisten pelien tulokset. Sarjan kolme parasta pelaavat A-sarjassa 2024.
– lohko F (H4, I2, I3, J1). Yksinkertainen sarja (sijat 5.-8.)
– lohko G (I4, J2, J3, J4). Yksinkertainen sarja (sijat 9.-12.)

PELIPAIKKA

Hakametsän hiekkakenttä sijaitsee Hakametsän jäähallin pohjoispuolella heti jäähallin parkkipaikan ja Tartonpuiston välissä. Lähimmältä ratikkapysäkiltä on pelipaikalle noin 5 minuutin kävelymatka. Parkkitila ei lopu kesken. Jäähallin WC:t ovat käytössämme. Pelipaikalla toimii kanttiini Kooveen pétanquejaoston kontin luona.

PELITAPA & SÄÄNNÖT

Jokaisessa joukkueessa pelaa kolme henkilöä, ja kaikilla on heitettävänä kaksi kuulaa. Jos joukkue on vajaalukuinen, se pelaa myös vajaalla kuulamäärällä, eli kaikissa tapauksissa pelaajalla on käytössä kaksi kuulaa.

Petankkikentät on rajattu naruilla, joten kaikki rajat ovat kuolemanrajoja.

Järjestävän seuran edustajana pelipaikalla on tuomari, jonka tehtävänä on valvoa sääntöjen noudattamista ja kiistanalaisissa tilanteissa suorittaa mittaus. Peleissä noudatetaan Suomen Pétanque-Liiton hyväksymiä pelisääntöjä niiltä osin kuin muuta ei ole kerrottu. Pelejä koskevat mahdolliset protestit on jätettävä kirjallisina kolmen päivän kuluessa, ja ne on osoitettava Kooveen pétanque-jaostolle.

Pelit pelataan laaditun sarjaohjelman mukaisesti, ja mikäli joukkue ei saavu kentälle 15 minuutin kuluessa ilmoitetusta alkamisajankohdasta, se tuomitaan hävinneeksi.

Runkosarjassa pisteitä saa seuraavasti: voitosta 3 pistettä, tappiosta 1 pisteen ja luovutuksesta 0 pistettä. Joukkueiden ollessa tasapisteissä järjestyksen määrää 1) tehtyjen ja annettujen pisteiden erotus, 2) tehtyjen pisteiden määrä, 3) keskinäinen ottelu.

Jos joukkue luovuttaa enemmän kuin kuusi peliä, se suljetaan sarjasta ja joukkueen pelatut pelit mitätöidään.

A-sarjan kaksi viimeistä joukkuetta putoaa suoraan B-sarjaan. B-sarjan kaksi parasta joukkuetta nousee suoraan A-sarjaan.

Petankkiliigan päättäjäiset ja palkintojenjakotilaisuus pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Tilaisuudessa palkitaan Petankkiliigan kuusi parasta joukkuetta (A-sarja) sekä ylempään sarjaan nousevat joukkueet, kuten myös firmasarjan kolme parasta joukkuetta.

Petankkiliigan ja firmasarjan sarjatilanne on saatavilla pelipaikalta pelipäivinä.

Sarjatilanne päivitetään myös sivustolle http://koovee.fi/lajit -> PETANQUE. Tämän lisäksi sarjatilanteita lähetetään sähköpostitse halukkaille viikoittain.

OSANOTTOMAKSU

Petankkiliigan osanottomaksu on 90 euroa per joukkue. Ilmoittautumisajan päätyttyä Koovee lähettää joukkueen yhteyshenkilölle laskun, jonka eräpäivä on 14 vuorokautta laskun lähettämisestä.

LISÄTIETOJA

petanque@koovee.fi

Janne Rissanen, puh. 050 4874150

Arto Brand, puh. 045 2350231

Koovee ry / Pétanquejaosto

 

B-sarjan 3 parasta joukkuetta nousee ensi vuodeksi A-sarjaan.

Kooveen petankkihallin kevätkausi 2023

 • talvisarja 8 maanantaina klo 18.00 2.1.2023 alkaen, finaali ke 22.2.
 • kevätsarja 7 peli-iltaa, ma 27.2. – ma 3.4., ke 12.4., finaali ma 17.4.
 • Hallikauden päätöskisa ma 24.4. klo 17 joka kierrokselle arvotuin joukkuein
 • veteraanivuoro torstaisin klo 11 niin pitkälle kevääseen kuin kiinnostusta on

Talvi- ja kevätsarja pelataan syyssarjan tavoin siten, että joukkueet arvotaan jokaiselle kierrokselle. Pisteitä saa sekä pelin voitosta että siihen osallistumisesta. Alla pistelaskusta tarkemmin. Täyteen sarjaan suhteutettuna noin kolmasosa huonoimmista tuloksista putoaa pois lopullisesta pistelaskusta. Pelit pelataan ensisijaisesti duppelijoukkuein.

Aikaraja on 45 min + 2 snadia, joten kolmen kierroksen peli-ilta saadaan vietyä läpi noin 3 tunnissa.

LOISTOHOIVA-LIIGA 2022

Tampereen petankkiliiga eli Loistohoiva-liiga järjestetään nyt koronavälivuoden jälkeen 33. kerran. Uusi pelipaikka on Hakametsän jäähallin alueella sijaitseva laaja hiekkakenttä.

LATAA KESÄLIIGAN ILMOITTAUTUMISLOMAKE ITSELLESI TÄÄLTÄ

LATAA KESÄLIIGAN KUTSUKIRJE ITSELLESI TÄSTÄ

Loistohoiva auttaa ikäihmisiä ja erityisesti muistisairaita henkilöitä asumaan omassa kodissa mahdollisimman pitkään.

Tarjoamme yksilöllisiä ja laadukkaita palveluita asiakkaan toiveiden ja tarpeen mukaan. Asiakkaalle valitaan oma tuttu Hoivatyöntekijä ja kiireettömien kotikäyntien aikana ehtii hyvin jutella ja seurustella rauhassa. Hoivatyöntekijämme saavat itse vaikuttaa työmäärään ja -aikoihin, mikä on yksi syy korkeaan työtyytyväisyyteen.

Meillä sekä asiakkaista että työntekijöistä pidetään hyvää huolta.

ILMOITTAUTUMISET

Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä perjantaihin 13.5. mennessä (huom päivittynyt aika) joko sähköpostitse osoitteeseen petanque@koovee.fi tai puhelimitse kirjeen lopussa mainituille yhteyshenkilöille. Joukkueen nimi, yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero riittävät ilmoittautumisvaiheessa. Toki ilmoittautua voi myös lähettämällä ilmoittautumislomake sähköpostitse (ladattavissa kesäliigan kutsukirjeen lopusta).

Ilmoittautumislomake on palautettava viimeistään 19.5. kaikki kohdat täytettyinä pelipaikalle ensimmäisen pelipäivän yhteydessä.

Sallittuja muutoksia joukkueessa ovat esim. seuraavat:

 • jos joukkue haluaa vaihtaa nimeä, sarjapaikka säilyy, jos yli puolet pelaajista on samoja kuin edellisellä kaudella*. Ei koske yritysten nimenmuutoksia.
 • saman nimen alla saa pelaajia vaihtaa rajoituksetta.

Pelit pelataan kolmihenkisin joukkuein (trippeli) ja joukkueeseen saa olla nimettynä enintään kuusi pelaajaa.

*Koronavuosien vuoksi edelliseksi pelikaudeksi katsotaan vuoden 2019 sarja, jolloin sarjaa edellisen kerran pelattiin täydessä muodossaan. Vuonna 2020 sarja pelattiin typistetyssä muodossa ja viime vuonna ei lainkaan.

PELAAJAPÖRSSI

Tänäkin vuonna toimii pelaajapörssi, johon toivomme ilmoittautuvan kaikkien niiden yksittäisten pelaajien, jotka haluavat pelata liigassa, mutta joilla ei ole omaa joukkuetta.

Näin ollen joukkueet, jotka kaipaavat yksittäisiä pelaajia täydentämään vajaita joukkueitaan, voivat kysellä näitä pelaajia pelaajapörssistä.

Pelaajapörssiin ilmoittautuneet pelaajat voivat toki myös muodostaa aivan uuden joukkueen liigaan.

Pelaajapörssin palveluista kiinnostuneet pelaajat ja joukkueet, ottakaa yhteyttä yhteyshenkilöihin sähköpostitse.

FIRMAMESTARUUS

Petankkiliigassa pelataan Tampereen firmamestaruudesta.

Firmasarja pelataan petankkiliigan sisällä, jossa firmajoukkueiden keskinäiset pelit muodostavat kyseisen sarjan ja firmasarjan voittaja ratkaistaan eri sarjatasojen parhaiden kesken pelattavalla lopputurnauksella.

Firmajoukkueessa pelaajien tulee olla samasta firmasta. Myös lomautetut ja eläkkeelle siirtyneet hyväksytään joukkueeseen (tarvittaessa todistettava).

PELIPÄIVÄT JA SARJAOHJELMA

Kaikki joukkueet ovat aina yhtäaikaisesti läsnä, eli yksi peli-ilta/viikko. Peli-illat ovat seuraavat. Pelit alkavat kunakin päivänä klo 18.00, ellei toisin mainita.

 • torstai 19.5. (avajaiset klo 17.30)
 • tiistai 24.5.
 • torstai 2.6.
 • torstai 9.6.
 • torstai 16.6.
 • tiistai 2.8.
 • tiistai 9.8.
 • finaalit
 • torstaina 11.8.
 • finaalit tiistaina 16.8.

Sarjaohjelma ja pelitapa muotoutuvat ilmoittautuneiden joukkueiden määrän mukaan. Otteluohjelmat jaetaan joukkueille ensimmäisenä pelipäivänä, eli torstaina 19.5. pelipaikalla.

PELIPAIKKA

Hakametsän hiekkakenttä sijaitsee Hakametsän jäähallin pohjoispuolella heti jäähallin parkkipaikan ja Tartonpuiston välissä. Lähimmältä ratikkapysäkiltä on pelipaikalle noin 5 minuutin kävelymatka.

Parkkitila ei lopu kesken. Jäähallin WC:t ovat käytössämme. Pelipaikalla toimii kanttiini Kooveen pétanquejaoston kontin luona.

PELITAPA & SÄÄNNÖT

Jokaisessa joukkueessa pelaa kolme henkilöä, ja kaikilla on heitettävänä kaksi kuulaa. Jos joukkue on vajaalukuinen, se pelaa myös vajaalla kuulamäärällä, eli kaikissa tapauksissa pelaajalla on käytössä kaksi kuulaa. Petankkikentät on rajattu naruilla, joten kaikki rajat ovat kuolemanrajoja.

Järjestävän seuran edustajana pelipaikalla on tuomari, jonka tehtävänä on valvoa sääntöjen noudattamista ja kiistanalaisissa tilanteissa suorittaa mittaus. Peleissä noudatetaan Suomen Pétanque-Liiton hyväksymiä pelisääntöjä niiltä osin kuin muuta ei ole kerrottu. Pelejä koskevat mahdolliset protestit on jätettävä kirjallisina kolmen päivän kuluessa, ja ne on osoitettava Kooveen pétanque-jaostolle.

Pelit pelataan laaditun sarjaohjelman mukaisesti, ja mikäli joukkue ei saavu kentälle 15 minuutin kuluessa ilmoitetusta alkamisajankohdasta, se tuomitaan hävinneeksi.

Runkosarjassa pisteitä saa seuraavasti: voitosta 3 pistettä, tappiosta 1 pisteen ja luovutuksesta 0 pistettä. Joukkueiden ollessa tasapisteissä järjestyksen määrää 1) tehtyjen ja annettujen pisteiden erotus, 2) tehtyjen pisteiden määrä, 3) keskinäinen ottelu. Jos joukkue luovuttaa enemmän kuin kuusi peliä, se suljetaan sarjasta ja joukkueen pelatut pelit mitätöidään.

Runkosarjan päätyttyä A-sarjan neljä (4) parasta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarjan petankkiliigan mestaruudesta. Tähän sarjaan runkosarjan voittaja saa palkintona 3 pistettä, kakkonen 2 pistettä ja kolmonen 1 pisteen. Voitosta saa 2 pistettä ja tappiosta 0 pistettä.

A-sarjan kolme viimeistä joukkuetta putoaa suoraan B-sarjaan. B-sarjan kolme parasta joukkuetta nousee suoraan A-sarjaan. B-sarjan putoajat ja mahdollisen C-sarjan nousijat riippuvat kyseisten sarjojen pelitavoista, mutta pääsääntöisesti aina kolme parasta nousee ylemmälle sarjatasolle ja kolme huonointa putoaa alemmalle sarjatasolle.

Petankkiliigan päättäjäiset ja palkintojenjakotilaisuus pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Tilaisuudessa palkitaan Petankkiliigan kuusi parasta joukkuetta (A-sarja) sekä ylempään sarjaan nousevat joukkueet, kuten myös firmasarjan kolme parasta joukkuetta.

Petankkiliigan ja firmasarjan sarjatilanne on saatavilla pelipaikalta pelipäivinä. Sarjatilanne päivitetään myös sivustolle https://koovee.fi/lajit -> PETANQUE. Tämän lisäksi sarjatilanteita lähetetään sähköpostitse halukkaille viikoittain.

OSANOTTOMAKSU

Petankkiliigan osanottomaksu on 90 euroa per joukkue. Ilmoittautumisajan päätyttyä Koovee lähettää joukkueen yhteyshenkilölle laskun, jonka eräpäivä on 14 vuorokautta laskun lähettämisestä.

LISÄTIETOJA

Janne Rissanen janne.rissanen@ristra.fi

Puh. 050 4874150

Arto Brand arto.brand@gmail.com

Puh. 045 2350231

Kooveen petanque

Kuinka luen sarjataulukkoa

Pisteytys:

 • Pelin voitosta 3 p, tappiosta 0 p
 • Peliin osallistumisesta 1 p
 • Fanny-voitosta (13–0) 1 p

Paremmuusjärjestyksen määräytyminen:

 • Yhteispisteet (yllä mainitut yhteensä, oikeanpuolimmaisin sarake)
 • Tasapisteissä pikkupisteet, eli +/- -saldo
 • Jos nämäkin ovat tasan, parempi on se, jolla on
  • 1) enemmän pisteitä pelien voitoista
  • 2) enemmän Fanny-voittoja