Jenni Saarinen edusti Suomea lippu korkealla Pekingin talviolympialaisissa ja debytoi itsensä olympiajäillä sijalle 25. keräten pisteitä 153,04. 

Jenni sai kisaurakkansa päätökseen Pekingin talviolympiakisoissa torstaina 17.2. Ensimmäisissä olympialaisissaan luistellut Jenni kirjasi vapaaohjelmastaan pisteet 96,07 ja jäi harmillisesti vapaaohjelman ennätyspisteistään (111,32) reilun 15 pisteen päähän. Vapaaohjelma alkoi epäonnisesti kolmoisflippien päätyessä jään pintaan, jonka jälkeen pian myös kolmoistulppi kaatui. Kaatumisista huolimatta Jennin luistelu oli pehmeää ja virheet eivät häirinneet tulkintaa tai upeaa tunnelmaa ohjelman aikana. Olympiajäällä luistelu oli Jennille unelmien täyttymys, jonka eteen on tehty pitkäjänteisesti töitä. Ohjelmasta huokui kotikatsomoihin asti rauhallisuus ja nautinto luistella olympiajäällä.

Olympialaisissa edustaminen oli niin Jennille kuin myös koko Kooveen yhteisölle ainutkertainen hetki. Seurahistoriaa kelatessa taaksepäin yli 30 vuotta, Kooveelaisia urheilijoita on valittu edustamaan Suomea niin talvi- kuin kesäolympialaisiin voimistelussa, painissa ja jääkiekossa. Jennin olympiadebyyttiä voidaan pitää seurahistorian yhtenä arvostetuimmista saavutuksista.

 

Onnittelemme Jenniä ja valmennus- sekä taustatiimiä saavutuksesta ja toivotamme mitä parhainta valmistautumista tuleviin kilpailuihin ja loppukauteen! 

Tunnelmia lyhytohjelman jälkeen. Kuvassa Jennin valmentajat Minna Järvinen ja Michael Hutt.

Taitoluistelun olympiaedustajat jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ja yksinluistelija Jenni Saarinen.

Minna Järvinen & Jenni Saarinen
Peking 2022