Kooveen nuoret osallistuivat tänä vuonna Nuorten Jukolaan kolmen joukkueen voimin. Parhaan tuloksen saavutti Kooveen 1. joukkue, ollen maalissa 17. sijalla.

Kooveen 2. ja 3. joukkue, ikävä kyllä, hylättiin, koska toisessa joukkueessa juoksijalla jäi yksi rasti väliin ja toisessa joukkueessa juoksija unohti leimata rastilla.

Alle on koottu sekä valmentajan että nuorten mietteitä vaativasta kilpailusta.

TimoS (valmentaja): Viime vuoden kaksi TOP10 sijaa vaihtuivat täksi vuodeksi 17. sijaan ja kahteen hylsyyn, mutta tämänvuotinen Nuorten Jukola näytti selvästi, miten pelkkien tulosten katsominen ei kerro joukkuehengestä ja nuorten kehittymisestä urheilijoina.

Katsoisin tämänvuotisia tuloksia siitä näkökulmasta, että meitä koeteltiin, miten pärjäämme joukkueena, kun kaikki ei mene toivotulla tavalla. Mun mielestä kaikki nuoret käsittelivät tunteita erittäin mallikkaasti: joukkuekavereita kehuttiin, kun heillä meni hyvin, lohdutettiin, kun meni huonosti. Kilpailun jälkeinen nuotiotauko (kilpailusuorituksen tekninen analysointi) oli runsasosanottoinen ja tuntui, että nälkää jäi paljon seuraviin koitoksiin. Ja mitä parempi on valmistautua seuraviin viesteihin, kun tietää, että joukkuekavereihin voi luottaa sekä onnistumisissa että epäonnistumisissa!

Annika (Koovee 1, 1. osuus): Hyvällä ja tosi jännittyneellä fiiliksellä sai lähteä eturivistä metsään. Alkuun porukka lähti ihan liian kovaa, mutta annoin niiden mennä. Loppumatkasta niitä selkiä sitten alkoi tulla vastaan ja sain pidettyä suorituksen ehjänä ja melko tasavauhtisena kuumuudesta huolimatta. Maasto oli helppoa ja mäkistä.

Leevi (Koovee 1, 2. osuus): Lähdin tekemään omaa suoritusta ihan hyvillä fiiliksillä, mutta pelotti hieman aiemmat sairastelut. Suunnistus kulki hyvin, mutta rata oli raskas. Alku sujui hyvin, keskivaiheilla radan rankkuus alkoi tuntua. Juoksu kuitenkin kulki hvyin loppuun saakka, mutta pieni koukku toiseksi viimeiselle rastille maksoi aikaa. Olen ihan tyytyväinen suoritukseen.

Joona (Koovee 1, 3. osuus): Aamulla ennen kisaa tuntui hyvältä ja myös kisapaikalla. Alkulämpöjen alussa tuntui vähän painavan jaloissa, mutta se aukesi ennen omaa suoritusta. Alkuun tuli heti mäki, joka veti vähän hapoille, mutta se meni nopeasti ohi. Ykkösrastille tuli heti pieni virhe, joka vähän sekoitti päätä, mutta ei pahasti. Sitten alkoi sujumaan suunnistus hyvin eikä oikeastaan tullut enään mitään virheitä. Kisasta jäi hyvä fiilis, kun teki hyvän oman suorituksen. Vähän kuitenkin jalat painoi, joten ei ihan parhainta vauhtia päässyt menemään.

Anni (Koovee 1, 4. osuus): Muuten meni hyvin, 9. ja 10. rastille tuli pieni virhe. Suunnistin koko ajan itse. Kiva rata ja maasto.

Akseli (Koovee 1, 5. osuus): Nuorten Jukolaan lähdin hyvillä mielillä. Ajatus oli tehdä hyvä puhdas suoritus. Se onnistui hyvin yleisörastille asti, kunnes pummasin 4min. Fiilis oli sen jälkeen huono, mutta ajattelin vain juosta loppuun asti ja ihan hyvin se meni. Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

Oona (Koovee 1, 6. osuus): Lähdin kisaan hyvällä fiiliksellä niin henkisesti kuin fyysisesti. Keli oli tosi kuuma ja se tuntui jo alkuverryttelyssä. Ennen lähtöä jännitti vähän mutta paineita ei ollut. Kisan ensimmäiset rastivälit olivat kovavauhtisia ja kova vauhti aiheutti virheen kolmannelle rastille, kun juoksin rastista ohi. Virheen jälkeen sain taas suorituksen kasaan ja onnistuneita rastivälejäkin tuli. Taakse kerääntyi hieman letkaa mutta itse tein omaa suoritusta. Yleisörastin ja kartankäännön jälkeen sain tiputettua takana olevan porukan ja suunnistin yksin. Tässä kohtaa kuumuus tuntui fyysisessä jaksamisessa ja se myös sekoitti päätä. Tämä voi olla osasyy isoon virheeseen jonka tein pari rastiväliä kartan käännön jälkeen. Pää sekosi ja juoksin rastista ohi ja luulin olevani oikeassa paikassa. Aikaa kului 10 minuuttia ennen kuin löysin rastille. Vielä oli muutama rasti jäljellä ja olo oli fyysisesti todella huono kuumuuden takia ja tein vielä yhden pienen rastinottovirheen ennen maalia. Maalissa olo oli järkyttävä enkä todellakaan ollut tyytyväinen omaan suoritukseen.

Eero (Koovee 2, 3. osuus): Nuorten Jukola meni omalta osaltani hyvin, vaikka en päässyt kisaamaan muita vastaan, mutta suunnistus meni hyvin. Maasto oli hyvää, mutta en päässyt kunnolla ”maastoon”, kun rata käytti pelkkiä polkuja. Rata oli hyvä, mutta helppo, kun se oli 10-sarjan tasoinen.

Vilho (Koovee 2, 5. osuus): Nuorten Jukola meni omalta osaltani ihan hyvin. Oma suoritus meni suunnistusksellisesti kohtuullisesti, mutta juoksu kuitenkin kulki. Maastossa oli paljon jyrkänteitä ja kiviä ja niiltä tuli hypittyä alas, mutta keskityin enemmän käyriin ja isoihin uriin suunnistaessa. En kuitenkaan vetänyt täysillä sillä, kun tiesin joukkueen saaneen hylkäyksen. Rata oli riittävän haastava. Lopussa annoin ohjaajalle läpyn ja vedin kuperkeikan.

AinoP (Koovee 2, 6. osuus): Ennen kisaa oli pientä tunteiden vuoristorataa. Aluksi jännitti uudenlainen tilanne isossa viestissä, kun tiesi että maastoon saatan lähteä hyviltä sijoituksilta. Kuitenkin aikasakko lievensi jännitystä ja olikin ehkä hieman vaikea asennoitua viestiin uudelleen. Kun metsään pääsi olin ehkä hieman liian kiinni muiden joukkueiden suoritusten jännittämisestä, jonka takia ykkösrastille pientä epävarmuutta. Tämän jälkeen sain kuitenkin pakan kasaan ja suunnistus onnistui paremmin. Juoksu ei kuitenkaan kulkenut lähes ollenkaan koko matkana ja puolivälin kohdalla alkoi tulla lämpöhalvauksen oireita. Siinä vaiheessa oli pakko hidastaa ja loppurata menikin sitten taistellessa tuupertumatta maaliin. Yksi pummikin mahtui vielä tokavikalle rastille. Ei mikään paras suoritus.

Eevert (Koovee 2, 7. osuus): Nujun 2. joukkueen ankkuriosuudelle lähdin aika paineettomasti, koska tiesin ettei tuloksella oikeastaan ole väliä hylkäyksen takia. Tämä oli toisaalta hyvä lähiaikojen sairastelujen vuoksi. Tästä huolimatta suoritus ylitti odotukset ja suoritus oli hyvä yhtä virhettä lukuun ottamatta.

Ilona (Koovee 3, 1. osuus): Kolmosjoukkueen aloittajana mulla ei ollut ylimääräisiä paineita, mutta tottakai aina kisa vähän jännittää. Aamulla jaloissa tuntui edellispäivänä loppunut hiihdon yläkoululeiri, joten tavoite oli suunnistaa sujuvasti ja jättää turhat kierrot välistä. Juoksu oli tosi rankkaa, koska oli tosi kuuma, mutta olosuhteisiin nähden juoksu kulki ihan hyvin. Suunnistaessa pysyin koko ajan kartalla ja pientä koukkua lukuun ottamatta se meni nappiin ja vaihtoon tulin 6. sijalla.

Konsta (Koovee 3, 2. osuus): Lähdin Nujuun pienellä varauksella viimepäivien kurkkukivun ja flunssan takia. Suunnistus meni etenkin alussa hyvin, vaikka rata olikin kuusitoistavuotiaden tasoa. Juoksu tuntui alussa hyvältä, mutta yleisörastin jälkeen iski totaalinen zippi ja tuntui että jopa kävellessäkin heikotti. Tykkäsin maastosta, koska siellä oli hyvä näkyvyys ja oli helppo juosta, ainut miinus oli kovat nousut. Olen tyytyväinen osuuteni alkuun, yleisörastin jälkeen homma kuitenkin vähän lopahti. Oli hauska suunnistaa.

AinoS (Koovee 3, 4. osuus): Mulla meni ihan hyvin, lukuun ottamatta pieni koukku viitoselle ja se ysin väärän hajonnan juttu. Rata oli aika haastava, oli kiva maasto ja oli hauskaa olla Nujussa.

Salla (Koovee 3, 6. osuus): Nuorten Jukolassa mulla oli 6. osuus. Veeti toi kartan mulle ja se että kartassa oli kaksi puolta hämmensi vähän. Tarkistin, että aloin lukeen oikeeta puolta ja suoritus alko. Heti alkuun ykkösvälille tuli pieni koukku, kun lähin yhtä polkua liian aikasin metsään, mutta sen jälkeen onneks sain pidettyä ajatukset kasassa. Kartan kääntöön asti meni hyvin, olin jo yleisörastia ennen kattonu, mihin lähen, niin ei siinä tarvinnu sählätä. Loppuun tuli vähän isompi virhe, kun juoksin yhden polkujen välin pitkäksi, mutta isoilta virheiltä vältyttiin. Rata oli mielenkiintonen ja poikkes kauden aiemmista radoista kartankäännön takia, mutta tykkäsin nopeesta maastosta.

Sandra (Koovee 3, 7. osuus): Uusintalähdöstä oli ihan kiva lähteä, vaikka siinä kyllä hiekka pöllysi silmiin. K-pisteen mäessä meni heti kävelyksi mutta ainakin ehti katsoa rauhassa, missä ykkönen on ja niin edelleen. Rata oli omiin odotuksiin nähden helppo, mutta silti rankka, kun piti kavuta jyrkänteiden päälle ja siihen vielä päälle melkein 30° helle. Maasto oli kuitenkin päällisin puolin nopeaa, hienoa ja niin nättiä kun vaan voi olla!! Oli hienoa juosta ankkuriosuutta vaikka tietysti hylkäys harmittaakin… omaan suoritukseen aika tyytyväinen, vaikkakin pieniä koukkuja tuli. Loppuun asti jaksoi kuumuudesta huolimatta.