Tampereesta tulee jälleen kansainvälisen urheilutapahtuman näyttämö, kun European Masters Games valloittaa ensi kertaa Suomen. Euroopassa jo viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman kilpailuohjelma sisältää 29 lajia, joissa kilpaillaan aikavälillä 26.6.– 9.7.2023.

Tapahtuma tarjoaa aikuisurheilijoille mahdollisuuden kilpailla suosikkilajeissaan ja mahdollisuuden tutustua tapahtumassa lajitovereihin. Tapahtuma on todellinen urheilufestivaali, joka korostaa ystävyyttä, intohimoa ja inspiroi kehittymään hyvinvointia edistävässä urheilyhteisössä. European Masters Games antaa mahdollisuuden menestymiseen niin harraste- kuin ammattilaistasolla.

Tampereelle odotetaan 7500 aikuisurheilijaa ympäri maailmaa tukijoukkoineen. Kaupunki tarjoaa ainutlaatuiset lajiolosuhteet vahvalla seurayhteistyöllä. Mukana on yli 30 tamperelaisseuraa, jotka mahdollistavat tämän suurtapahtuman kilpailujen toteutuksen ammattimaisesti monien sarjojen ja ikäluokkien kautta. EMG:n kaikkiin urheilutapahtumiin on yleisöllä vapaapääsy.

European Masters Gamesin salibandyturnaus pelataan 4. – 8. heinäkuuta 2023 Pirkkahallissa, ja sarjoina ovat naisissa 30+ ja 40+ sekä miehissä 35+, 40+, 45+ ja 50+.

Tapahtuman salibandyosuuden järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Koovee sekä Classic.
– Sarjajako noudattelee Salibandyliiton seniorisarjojen vastaavia, ja pelit pelataan normaaleilla salibandysäännöillä tosin niin, että peliaika on luultavasti 2 x 15 minuuttia, Kooveen toiminnanjohtaja Juuso Laamanen kertoo.
– Tapahtumalla on nyt ensi kertaa MM-arvo, toki pääasiana on edelleen hieno tapahtuma, jossa yhdessäolo matalalla kynnyksellä on mahdollista. Erikoisuutena on, että Masters Gamesissa ei edusteta maita tai seuroja, vaan itseä. Jokaisella joukkueella on johtaja, joka ilmoittaa joukkueensa mukaan ja sille nimen, ja osallistuja sitten valitsee joukkueen, johon haluaa ilmoittautua mukaan.

Vaikka tapahtumaan on vielä runsas vuosi, on Kooveen ja Classicin väki jo aloittanut valmistelut.
– Parin kuukauden ajan on jo kokoonnuttu asian tiimoilta. Järjestelyihin tullaan tarvitsemaan kymmeniä ihmisiä sekä erotuomarit vielä päälle. Seuroille tapahtuma on taloudellisesti riskitön, koska kisaoikeudet omistaa Tampereen kaupunki, ja se on delegoinut lajijärjestelyt meille.

*Kaikki European Masters Games -tapahtumat järjestetään kansainvälisen Masters Games -yhdistyksen (IMGA) tuella. Yhdistys on Kansainvälisen olympiakomitean tunnustaman voittoa tavoittelemattoman masters-urheilun maailmanlaajuinen hallintoelin. IMGA työskentelee yhdessä eri isäntäkaupunkien kanssa järjestääkseen parhaimpia kansainvälisiä multiurheilufestivaaleja, jotta aikuiset – iästä, sukupuolesta, rodusta, uskonnosta tai asemasta riippumatta – kokevat upeita tapahtumakaupunekeja, kilpailevat tavoitteellisesti mutta pilke silmäkulmassa muiden Masters-urheilijoiden kanssa ja kokevat monipäiväisen urheilutapahtuman lempilajiensa parissa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

 

Salibandykauppa