Salomaa palasi Kooveeseen jahtaamaan Divarin mestaruutta ja uutta alkua uralleen: ”Multa odotetaan varmasti paljon maaleja”

Salomaa janoaa maaleja tutussa ympäristössä. Kuva: Esa Takalo

Palataan aluksi kevääseen 2019. Heikon kauden jälkeen Salibandyliigasta (nyk. F-liiga) pudonneen Kooveen miesten edustusjoukkueen silloinen kapteeni Samuli Salomaa ajautui vaihtamaan seuraa ensimmäistä kertaa urallaan ja päätti lopulta siirtyä paikalliskilpailija Nokian Krp:n riveihin. Ratkaisu ei ollut joukkueen monivuotiselle kapteenille helppo.

– Lopulta ratkaisevinta oli mahdollisuus päästä pelaamaan Salibandyliigan mitalipelejä ja pitkälti sen joukkueena menestymisen perässä Nokialle lähdettiinkin. Halu oli myös päästä näkemään, kuinka asioita muualla tehdään ja se oli myös sellaista minkä halusin kokea, Salomaa muistelee.

Mitalipelit jäivät kuitenkin haaveeksi. Viime kausi päättyi niin Salomaan kuin koko salibandymaailman kannalta surkealla ja kaikille tutuksi tulleella tavalla, kun koronaviruspandemia katkaisi kauden kesken kevään ratkaisupelien. Pari viime kautta maaliahneen laitahyökkääjän uralla ovat muutenkin olleet haastavia.

– Viimeiset pari vuotta on ollut oman pelaamisen suhteen heikompaa. Nyt tavoite on henkilökohtaisesti päästä pelaamaan sellainen kausi, johon voi myös olla pelillisesti tyytyväinen ja että pystyy tekemään isossa roolissa paljon pisteitä. En ole juurikaan miettinyt uran omia tavoitteita alkavan kauden alla, vaan elän aika hetkessä. Koen, että vaikeampien vuosien jälkeen on parempi keskittyä tähän hetkeen ja nauttia pelaamisesta ja katsoa, mihin se tulevaisuudessa johtaa.

Lauantaina alkavalla kaudella Salomaa nähdään vuoden tauon jälkeen taas Kooveen väreissä. Mikä sai miehen palaamaan takaisin?

Tänä keväänä ajatus taas oli hyvin selkeä siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Joukkue Kooveessa tällä hetkellä on hyvin erilainen kuin se mistä lähdin. Pelaajistossa ja valmennuksessa on tapahtunut paljon muutoksia ja muitakin tuttuja ja kokeneita entisiä Koovee-pelaajia on tehnyt paluun joukkueeseen. Silti joukkuehenki on tässäkin ryhmässä äärimmäisen hyvä ja meillä on myös mahdollisuus menestyä tällä sarjatasolla tosi hyvin. Haluan hakea uralleni tietyllä tapaa uutta alkua ja koen, että Kooveen tarjoama ympäristö on siihen erinomainen. Todella tyytyväinen olen siihen, että päätin tulla takaisin. 

Joukkueen alkavan kauden tavoitteiden suhteen Salomaan ei kiertele.

– Joukkueena koko kauden isoin tavoite on selkeästi voittaa divarin mestaruus ja nousta takaisin liigatasolle. Meillä on niin taitava ja voitonnälkäinen joukkue kasassa, että vähempään me ei tyydytä.

Parhaalla liigakaudellaan 2016-2017 runkosarjassa 27 maalia ja 39 tehopistettä takonut laitahyökkääjä tiedostaa, mitä häneltä odotetaan.

– Multa odotetaan varmasti paljon maaleja. Sitä odotan myös itse itseltäni ja fiilis on tällä hetkellä sellainen, että niitä myös tullaan näkemään.

Salomaan kyky tehdä maaleja ja ratkaista otteluita ei tule Kooveen kannattajille yllätyksenä. Salomaa onkin paitsi eniten otteluita kautta aikain Kooveen miesten edustusjoukkueessa pelannut pelaaja (179 ottelua), myös 112 maalillaan seurahistorian paras maalintekijä. Ja lauantain avausottelussa edessä odottaa jo seuraava mahdollisuus tehdä lisää sekä maaleja että seurahistoriaa.

Heat is on!

Salomaan ja koko muun joukkueen matkaan tavoittelemaan Divarin mestaruutta pääset kätevästi ostamalla kausikorttisi!

Kausikorttien tilaaminen

Lauantain Koovee-päivästä ja miesten klo 17 Linnainmaalla alkavasta avausottelusta FBT Karhuja vastaan tarkemmat lisätiedot ja lippujen hinnat löydät sekä osoitteesta www.koovee.fi/salibandy että Koovee Salibandyn Facebookista.

Salibandykauppa