Varalan Urheiluopisto ja Koovee allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

Koovee ja Varala ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen. Yhteistyösopimus solmittiin ensin vuodeksi, mutta pitää sisällään option myös seuraavista kolmesta vuodesta. Sopimus kattaa Varalan Urheiluopistossa tai muissa yhdessä sovituissa paikoissa järjestettävän valmennus-, leiritys- ja koulutustoiminnan.

Koovee on tehnyt tänä keväänä merkittäviä uudistuksia junioritoimintaansa ja lanseerannut Flame-akatemian, tarjotakseen pelaajille ja valmentajille entistä laadukkaampaa toimintaa ja paremmat mahdollisuudet kehittyä. Varala tulee tärkeänä kumppanina Flame-akatemian toiminnassa vastaamaan Kooveen pelaajapolun eri vaiheiden fysiikkavalmennuksesta, joka perustuu Varalassa järjestettäviin säännöllisiin testauksiin ja harjoittelun seurantaan. Pelaajapolku muodostuu junioreista naisten ja miesten edustusjoukkueisiin saakka.

Kooveen Flame-akatemian tärkeä osa-alue on myös valmentajien kokonaisvaltainen tukeminen heidän omassa roolissaan, sekä kehittäminen ja koulutus. Varalalla on kumppanina tärkeä rooli, muun muassa yhteistyösopimukseen kuuluvissa valmentajaosaamisen kehittämisen koulutuksissa.

”Koovee salibandyllä on selkeä uusi suunta sekä strategia, jota noudatamme määrätietoisesti. Tämä yhteistyö on merkittävä kokonaisuus ja suuri palanen meidän tulevaisuuttamme. On mahtava uutinen, että saimme uudelle Flame-akatemiallemme Varalan urheiluopiston isoksi yhteistyökumppaniksi”, lausuu Arto Riihimäki, Flame-akatemian johtaja sekä miesten edustusjoukkueen päävalmentaja.

”Voimme ylpeänä sanoa, että meillä on nyt yhtenäinen ja laadukas valmentaja- ja pelaajapolku junioreista aina edustusjoukkueisiin asti. Tämä on hyvä startti uudelle, pitkään jatkuvalle yhteistyölle”, kommentoi Kooveen liikuntapäällikkö Jari Fagerström.

 

Tiimityöskentelyä ja opiskelijalähtöisyyttä asiantuntijatoiminnan tueksi

Varalassa tiimipedagogiikka on vahvasti läsnä kaikessa tekemisessä. Myös Kooveen yhteistyösopimuksessa halutaan painottaa Varalan omien opiskelijoiden roolia. Kooveen juniorijoukkueiden fysiikkavalmennuksesta vastaa nimetty vastuuopiskelija ja apuvalmentajina toimivat opiskelijat. Heidän ohjaavat opettajansa vastaavat toimivasta kokonaisuudesta harjoituskauden aikana.

”Varalasta tuodaan osaamista erityisesti fysiikkavalmennukseen, mutta myöskin kokonaisvaltaiseen harjoittelun ja kuormituksen seurantaan ja sparraamiseen Kooveen edustusjoukkueiden lajivalmennuksen tueksi. Loistavaa, että saamme olla koko pelaajanpolulla mukana!” kertoo vastaavasti Varalan valmennuskeskuksen johtaja Hannele Hiilloskorpi.

Salibandykauppa