Ilmoittaudu mukaan Fin5 talkoisiin

Uutisia >> [GROUP_TITLE]

 

 

ILMAN TALKOOHENKEÄ TÄMÄ ON MAHDOTONTA!

 

Fin5 vaatii onnistuakseen yli kahtasataa päivittäistä talkoolaista. Talkoolaiseksi ovat tervetulleita kaikki kouluikäisistä mummoihin ja vaareihin saakka. Suunnistustaustasta on joissakin tehtävissä iso apu, mutta se ei ole mikään välttämättömyys. Pääasia on, että tahdot olla osa massatapahtumaa, tekemässä yhdessä MM-kisoja maailman tuleville huippusuunnistajille ja nauttia siinä yhteydessä Fin5-suunnistusviikon ainutlaatuisesta tunnelmasta.

 

Talkoojaksot on jaettu kolmen kisakeskuksemme mukaan. Viitapohjassa vietetään maanantai ja tiistai 10.–11.7. Keskiviikkona 12.7. kisaillaan Tampereen sydämessä, Pispalan sprintissä. Torstain välipäivän jälkeen nautitaan vielä Särkänperässä perjantai ja lauantaipäivä 14.–15.7.

Talkoolaisena voit tulla mukaan vain yhteen kisakeskukseen tai viipyä koko viikon ja olla mukana jännittämässä Fin5 suunnistusviikon käänteitä; viikon kokonaisvoittajathan selviävät vasta lauantain jännittävässä takaa-ajokisassa.

MM-kisat ja Fin5 jaksottavat kunkin kisapäivän kahteen erilliseen osaan, joten tällä kertaa myös osallistujat voivat olla mukana talkoilemassa; voit toimia oheistoimintojen talkootehtävissä JWOC-kisan ajan ja käydä silti juoksemassa avoimen sarjan reitin läpi vaikka päivän päätteeksi.

TALKOOLAISEDUT

 • JWOC Fin5 2017 talkoopaita sekä lippalakki/huivi annetaan vain talkoolaisille. Paita pidetään yllä talkoopäivien ajan.
 • Talkoolaiset saavat osallistua ilmaiseksi avoimiin sarjoihin
 • Koko viikoksi sitoutuneen Koovee-talkoolaisen perheenjäsen (alle 16v) osallistuu kilpasarjaan ilmaiseksi
 • Tarjoamme talkoolaisille yhden lämpimän ruoan/päivä. Sen lisäksi Talkootuvassa on omalle väelle katettuna koko päivän ajan kahvit, teet, mehut, keksit, hedelmät, mitä milloinkin
 • Talkoopassilla matkustat ilmaiseksi Tampereen keskustasta kisakeskuksiin
 • Majoitus Linnakeskuksen Sermikylässä (rajoitettu määrä, vain nopeimmille)

TYÖPISTEIDEN KUVAUKSET

Erilaisia mahdollisuuksia on paljon, joten kerro meille toiveesi ja erityisosaamisesi. Jokaisessa työpisteessä vetäjänä toimivat seuran omat aktiivit, joiden tehtävänä on opastaa sinut mukaan remmiin. Älä siis murehdi, vaikket etukäteen tietäisikään, mitä pitäisi tehdä.

RAKENTAMAAN

 • Jos tahdot nähdä ihmeen, sen kuinka tyhjään tilaan rakennetaan parissa päivässä 5000 hengen kylä ja jos pidät käsillä tekemisestä, olet juuri oikea henkilö rakentamaan ja purkamaan kilpailukeskusalueita. Rakennustalkoot alkavat Viitapohjassa jo edellisellä viikolla, tiistaina rakennetaan sprinttikeskusta Pispalassa ja muutetaan samaan aikaan keskiviikon ja torstain aikana Viitapohjasta Särkänperään. Ja lauantaina heti kisan päätyttyä alkaa lopullinen purkutyö.
 • Töitä riittää suurelle joukolle, käsiä ja jalkoja tarvitaan osin kolmessakin paikkaa yhtä aikaa!

 

RADALLE

 • Rataryhmä keskittyy kaikkein olennaisimpaan, tässä vaaditaan suunnistusosaamista. Totisemman kilpailun lisäksi järjestetään myös lasten sarjoja ja avointen sarjojen kuntosuunnistusta, joissa toimitsijoita tarvitaan myös paljon
 • Puuhaa riittää viidessä eri lähdössä, rastien asettamisessa ja valvonnassa, maalitoiminnoissa, tulospalvelussa ja koko homman purkamisessa aina kunkin kisan jälkeen

KISAINFO JA PAIKAN PÄÄLLÄ-ILMOITTAUTUMINEN

 • Kaiken tietävässä ja neuvovassa infopisteessä olet kisa-alueen sydämessä. Infopisteessä hoidetaan sekä suunnistukseen että oheispalveluihin liittyvät ongelmat. Etenkin ensimmäisenä kilpailupäivänä maanantaina tarvitaan kielitaitoisia osaajia, jotka opastavat kansainvälisiä vieraitamme. Infossa tarvittavat tiedot ovat kansioissa ja tarvittaessa puhelinsoiton päässä
 • Paikan päällä ilmoittautuminen ottaa vastaan kuntosuunnistuksen ilmoittautumiset. Täällä toimien voit itsekin hyvin käydä päivän päätteeksi juoksemassa valitsemasi radan

RAVINTOLAPALVELUT

 • Suunnistusviikkomme ravintolapalveluista vastaa Kauppahallin Kotiruoka. Raudankovien ammattilaisten lisäksi on kuitenkin tarvetta kaikenlaisille apujoukoille; makkaran ja jäätelönmyyjille, kassanhoitajille, kyyppareille, siistijöille ja yleismies Jantusille.

YLEINEN SIISTEYS

 • 5000 ihmisen kylässä tarvitaan myös puhtaanapitolaitos. Roskisten tyhjennystä, vessapaperin viemistä, käsidesin lisäämistä, pahvien keräilyä, suihkutilojen tarkistamista. Tätä on tarjolla siisteydestä huolehtivalle ykköstiimille.

MUKSULA JA RASTIRALLI

 • Käsiparien lisäksi Muksulassa tarvitaan sylejä! Muksulassa pidetään huolta pienistä sillä välin kun vanhemmat nauttivat omilla radoillaan. Muksulan yhteydessä järjestetään päivittäin myös lasten oma Rastiralli, jossa perheet pienimmät tutustuvat suunnistuksen maailmaan. Muksulan päävastuu on Kooveen toisella lajijaostolla, mutta lisäsylejä otetaan joukkoon mukaan – avosylin tietenkin!

ENSIAPU

 • Mikäli sinulta löytyy ensiaputaitoja, ilmoittaudu ihmeessä mukaan! Teiskon SPR on lupautunut huolehtimaan haavoittuneista, mutta lisähaavansitojia ei ovelta pois käännytetä täälläkään.

 

Lisätietoja talkoolaisuudesta saat pääsihteeri Outi Kartanolta (puh 050 5292696, fin5@koovee.fi). Ilmoittautua voit oheisen linkin kautta.

 

Kaikki uutiset
Takaisin etusivulle
 
Aamulehden Koovee liite.
Lue lisää...